LAZ ZİYA’NIN ADINA BİLET ALDIĞI ARKADAŞI MURAT ÇİMEN “BENİM KAHVEMDE KAHVALTI YAPIP, BENİM ADIMA BİLET ALMIŞ GİTMİŞ. BURADAKİ ARKADAŞLARA SURİYE YA DA İRAN’A GİDECEĞİNİ SÖYLEMİŞ”

 

LAZ ZİYA’NIN SİGARASINI ALAN ARKADAŞI ZAFER ÖZDEN " 'İSTANBUL’DA BİR TAKIM OLAYLAR OLDU, BANA YIKACAKLAR. ONUN İÇİN TÜRKİYE’DEN ÇIKIP SURİYE’YE GİDECEĞİM’ DEDİ”


http://iha.com.tr/laz-ziya-suriyeye-mi-kacti-15814-8-vid#t


 

lazziya-dugumu

İstanbul’da ölü bulunan ABD’li turist Sarai Sierra’nın bir numaralı katil zanlısı olarak aranan ‘Laz Ziya’ lakaplı Ziya T.’nin Karabük’ten ayrıldığı zaman adına bilet aldığı ve kahvesinde kahvaltı yaptığı arkadaşı Murat Çimen, İHA’ya konuştu.

Polis, İstanbul’da kayboluşunun 12. gününde Cankurtaran’daki sur kalıntıları içinde cesedi bulunan ABD’li turist Sarai Sierra’nın (33) katil zanlısı ‘Laz Ziya’ lakaplı kağıt toplayıcısı Ziya T.’yi (46) yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Karabük'ün Yenice ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Ziya T.’nin cinayetin ardından İstanbul’dan memleketi Karabük’e gelerek, ablası ve yakınları ile bazı tanıdıklarında kaldığını tespit eden İstanbul Emniyeti’nden özel ekip kenti ablukaya aldı. Hırsızlık suçundan sabıkası olan ve uzun yıllar cezaevinde yatan Ziya T. için çemberi daraltmaya çalışan ekip, Karabük-Hatay arasındaki izlerin peşinde.

Ağabeyinden 100 TL alarak Karabük Şehirlerarası Otogarı’ndan Murat Çimen adına Hatay’a bilet alan Ziya T.’nin izine ulaşmaya çalışan ekip, zanlının kentten çıkış yaptığını kesinleştirmeye çalışıyor. Polis terminalden bilet alırken ve terminalde gezerken güvenlik kameralarına yansıyan Ziyan T.’nin otobüse binip binmediğini belirlemeye çalışıyor.

Ziya T.’nin 8 Şubat Cuma günü Hatay’a adına bilet aldığı Murat Çimen ise, İHA’ya açıklamalarda bulundu. Ziya’yı 15 yıldır tanıdığını, en son geldiğinde ise görmediğini söyleyen Murat Çimen, “Benim kahveme gelip çay içip, kahvaltı yapmış. Buradan giderken de benim adıma bilet almış. Burada aile durumları bozuk olduğundan İstanbul’a gittiğini biliyorum. Böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Tavuk bile kesemez. Ama son zamanlarda bali çekip, tiner kokladığı söyleniyor. Burada benim Zafer diye arkadaşım var, o da o gün ona iki paket sigara almış. Buradaki arkadaşlara Suriye’ye gideceğini söylemiş. ‘Benim Türkiye’de işim bitti, buradan Hatay’a, oradan da Suriye’ye gideceğim’ demiş” dedi.

Kahvaltı yaptığı Resut Bul isimli arkadaşı ise, “Suriye’ye gideceğini söyleyince ben de ona ‘Suriye’dekiler buraya kaçıyor. Sen ne yapacan orada’ dedim. Hatta hayal dünyasında koşuyor diye düşündüm. Hatta o gün parası da yok diye ona börek aldım. Oturdu kahvaltı yaptı” diye konuştu.
Zafer Özden ise, “Kahvede kahvaltı yaptı. Ben elamanları 100. Yıl Mahallesi’ne bırakmaya gidiyordum. Ziya’ya dedim, ‘Hadi gel gezdireyim’. Aldık arabayla gittik geldik ve hatta dönüşte de 2 paket sigara aldım. Sonra buraya gelince ‘Ben gidiyorum’ dedi. Nereye gidecen diyince, ‘Suriye ya da İran’a gidecem. Türkiye’de bir daha durmam. İstanbul’da bir takım olaylar oldu. Bu benim üzerime kalacak. Onun için Suriye ya da İran’a çıkacam’ dedi. Normalde tavuk bile kesemez. Yüzünde herhangi bir tırnak izi gibi bir şey yoktu. Olsa görürdük” dedi.

Yaklaşık bir haftadır Karabük’te olan özel ekip, Sarai Sierra cinayetini aydınlatmak için tüm delileri ve bulguları bir araya getirerek Laz Ziya’nın izine ulaşmaya çalışıyor.
Editör: Haber Merkezi