Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Karabük İl Müdürü Kadir Öztürk, KYK’da kalan öğrenciler ile Türk Kızılay’ı arasında Halep için gerçekleşecek olan yardım kampanyası hakkında bilgi vermek ve destek almak amacı ile Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'u ziyaret etti.


 
Öztürk, “Karabük KYK’larda 9 binin üzerinde öğrencimiz bulunuyor. Biz bu öğrencilerimizin barınma yemek gibi ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerini de yanında yürütüyoruz.

Bu bağlamda Halep bizim için oldukça önemli bir husus. Bu dramı hep birlikte görüyoruz. Orada yaşayan insanlar bizim kardeşlerimiz.

Bu nedenle bizlerde oradaki yaraya bir nebze de olsan merhem sürebilmek için bir takım çabalar içerisindeyiz. 19 Aralıkta başlayan kampanyamız 30 Aralık’a kadar devam edecek ve toplanan yardımların kolilenmesi yüklenmesine kadar öğrencilerimiz yapacaklar.

Bu yardımların içerisinde hijyen malzemelerinden giyecek ve yiyeceğe kadar her şey olacak. İnşallah Türk halkı olarak bizlerde orada zor durumda olan kardeşlerimize destek olacağız. Ben daha önce verdiğiniz destekleri bilmekteyim. Bizim kampanyamıza da vereceğiniz desteklere şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Aksoy ise Türk Kızılayı ile KYK işbirliğiyle Halep için başlatılan yardım kampanyasının hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi:“Safranbolu Belediyesi olarak iki haftadır cuma günleri bir yardım tırını Halep'ten ayrılanlara gönderdik. Önümüzdeki hafta da inşallah sizlerle beraber bir tır daha göndermeyi arzu ederiz.

Türkiye'nin güvenlik sınırı sınırlarımızdan başlamaz. Türkiye'nin güvenlik sınırı Halep'tedir, Musul'dadır, Afganistan'da Kabil'dedir. Buralarda meydana gelebilecek bir başıbozukluk, iç karışıklık, tehdit unsuru bizleri doğrudan ilgilendirir.

Türkiye'nin buralara müdahale etme hakkı doğrudan vardır. Müslüman kardeşlerimizin dertleri ile dertlenmek bizim dini vazifelerimizden birisidir. Halep konusunda işin resmi kaynaklardan yürütülüyor olması inanıyorum ki vatandaşlarımız için bir güvence telkin edecektir. Tabii ki sivil toplum kuruluşlarımız çok önemli çalışalar gerçekleştirmektedirler.

Ancak Gençlik Spor Bakanlığı ve KYK’nın işbirliği ile böyle bir kampanya başlatıyor olması vatandaşımıza bir güven telkin ediyordur diye de düşünmekteyim. Kızılay’ımızında dünya da en büyük yardım yapan kuruluş olması, her girdiği işte başarı ile sonuç alması bizleri memnun etmekte ve hayır duaları almaktadır”dedi.

Editör: Haber Merkezi