20140317AW036757_03Karabük Üniversitesi (KBÜ) Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KUYEM) sınavları başladı.

KBÜ bünyesinde 2010 yılından bu yana genel zihinsel yetenek alanlarında tanılama çalışmalarını sürdüren ve Türkiye’de sürdürülebilir eğitim veren tek merkez Üniversitemiz Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KUYEM) Karabük İli ve İlçelerinde üstün yetenekli öğrencileri yetiştirmek için faaliyetlerini devam ettiriyor.

10 Şubat-13 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen I. Aşama Değerlendirme sonucu rehber ve sınıf öğretmenleri tarafından sınıflarında gözlemlenerek, yetenekli oldukları düşünülen öğrencilerden 900’ü, KUYEM’e müracaat ettiler.

KUYEM’e başvuran 900 öğrenci, Üniversitenin Fen Fakültesi Dersliklerinde sabah 10.00, öğleden sonra 14.00 olmak üzere 2 oturum şeklinde öğrenci tanılama çalışmaları kapsamında yapılan II. Değerlendirme (Genel Yetenek Grup Testi) sınavına katıldı. Geçen senelerdeki katılıma göre neredeyse iki katı aşkın katılımın olduğu sınavda yaklaşık 800 öğrenci sınava girdi. Doksan dakika boyunca ter döken öğrenciler, uzun bir kulvarda kıyasıya mücadele ettiler.

II. Değerlendirme (Genel Yetenek Grup Testi) sınavında başarılı olan öğrenciler bir sonraki aşama olan III. Değerlendirme (Bireysel inceleme) sınavına alınacaklar. Öğrencilerin üstün yetenekli olup olmadıklarını belirlemeye yönelik III. Değerlendirme sınavı KUYEM Tanılama Takvimi Doğrultusunda 24 Mart 2014 tarihinde başlayacak olup Haziran ayı sonuna kadar devam edecek. Karabük Üniversitesi bünyesindeki testörler tarafından yapılan testler, farklı kategorilerden farklı yetenek alanlarını belirlemeye yönelik ve randevu usulüyle gerçekleştirilecektir.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Merkezimiz, öğrencileri, yaptığı III. Değerlendirme sınavı sonucuna göre kabul etmektedir. Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile Türkiye’nin bilim ve teknoloji açığını kapatacak, gelecekte başarılı araştırmaları ile ülkenin geleceğine yön verecek, kaderini değiştirebilecek bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Bilindiği üzere her zaman farkı fark ettiren üniversitemiz her yaşa hitap eden bir eğitim anlayışına sahiptir ve Karabük Üniversitesi ilköğretim düzeyinde Türkiye’de sürdürülebilir eğitim veren tek üniversitedir. Üstün yetenekli çocukları bulmak, bunları eğitmek, toplum hizmetine sunmak bizim asli görevlerimiz arasındadır. Ben başta Üniversitemiz Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi