20140411AW059310_01Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, 14 Nisan Pazartesi günü başlayacak olan Kutlu Doğum Haftasını çeşitli etkinlikle kutlanacağını bildirdi.

Bektaş, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğun Haftasında Hz. Peygamberin daha iyi anlaşılması ve yüce ahlakının örnek alınması amaçlandığını söyledi.

Bu yıl Kutlu Doğum Haftasında “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” konusu ana tema olarak ele alınacağını belirten Bektaş, “Yapılacak etkinliklerle Kuran ve Hz. Peygamberin sünneti çerçevesinde inanç, ibadet ve davranışlarda samimiyetin önemi üzerinde durularak toplumda bu konularda duyarlılık oluşturulması amaçlanmaktadır. Samimiyet ve içtenlik, dinin temelini oluşturur. Samimiyetsiz inanç, ibadet ve davranışların Allah katında kıymeti yoktur. Bunun için Yüce Peygamberimiz “Din Samimiyettir” buyurmuştur. Karabük Müftülüğü olarak bu hafta münasebetiyle çeşitli etkinlikler planladık. Kutlu Doğum Haftasını 14 Nisan Pazartesi günü 5000 Evler Mescid-i Aksa Camiinde sabah namazının peşine yapılacak “Kuran Ziyafeti” programı ile başlatacağız. Program sonrası katılımcılara kahvaltı ikramı yapılacaktır. 15 Nisan Salı günü Tüccarlar Kooperatifi Salonunda “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” konulu konferansımız olacaktır. Konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz konuşmacı olarak katılacaktır. Yenişehir Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde ise 16 Nisan Çarşamba günü bayanlara yönelik ayrı bir panel program gerçekleştireceğiz. Karabük İlahiyat Fakültesi ile birlikte Üniversite öğrencilerine yönelik “100 Konu 100 Hadis Ezberleme Yarışması” ve “Kim Umreye Gitmek İster” adlı siyer-i nebi bilgi yarışması yapacağız. Bu yarışmalarda birinci olanlar Müftülüğümüz tarafından umreye götürülecektir. Ayrıca dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecektir. Kuran Kurslarımızda “40 hadis ve anlamı ezberleme yarışması”, okullarda şiir ve kompozisyon yazma yarışmaları yaptık. Bu yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirilecektir. Ayrıca 14-20 Nisan tarihleri arasında Müftülük Konferans Salonunda Kuran Kursları yararına Kermes gerçekleştirilecektir” dedi.

Müftü Halil Bektaş, hafta boyunca Diyanet yayınlarından 40 bin adet kitabı ücretsiz olarak dağıtılacaklarını da söyledi.