Kurtuluş Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi Kursiyerlerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi.


 

21052015_kurtulussym_13Sertifika törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Başkanı Burhanettin Aslan, Karabük Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Karabük Halk Eğitim Müdürü Dursun Yeşiloğlu, Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Murat Ermiş ve çok sayıda mahalle sakinleri katıldı.

Sertifika töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Bugüne kadar 20 tane Sosyal Yaşam Merkezi yapımını gerçekleştirdik.

Bazı mahallelerde de ortak kullanımlar söz konusu. 2 veya 3 tane Sosyal Yaşam Merkezini de tamamladıktan sonra ilimizde bütün mahallelerde Sosyal Yaşam Merkezimiz tamamlanmış olacak.

21052015_kurtulussym_16Bizim en çok memnun olduğumuz hadise şu, gerçekten en iyi ilişki kurduğumuz şu anda Karabük’te Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğümüz. Bize Sosyal Yaşam Merkezlerimizin yaşamasında, sizlere hizmet noktasında çok iyi destek vermekte. Ben kendilerine buradan teşekkür ederim katkılarından dolayı.

Sosyal Yaşam Merkezlerimizin bana göre 20 tanesinin maliyeti bir kişinin okuma yazma öğrenmesiyle ödenmiş oluyor. Bugüne kadar çok arkadaşımıza okur yazar diploması verdik. Verdiğimiz kişilerin ortalama yaşı 18-35 arasıdır. Mahallenizde varsa ne kadar teşvik ederseniz okur yazarlığı ben inanıyorum ki burada Halk Eğitim Müdürlüğü olsun, biz olsun her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki bir kişi dahi okur yazarlığına devam etsin” dedi.

21052015_kurtulussym_1Yapılan konuşmaların ardından kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Başkanı Burhanettin Aslan, Karabük Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Karabük Halk Eğitim Müdürü Dursun Yeşiloğlu ve Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Murat Ermiş’ten aldılar.

Sertifika töreninin ardından Sosyal Yaşam Merkezi kursiyerlerinin kurs süresi boyunca elde ettikleri el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Editör: Haber Merkezi