'Objektifin Gözünden Gençlerin Dünyası' projesi kapsamında Çanakkale’ye gönderilen 20 kursiyer öğrenci Safranbolu’ya döndü.


 

20150727AW486551_02Safranbolu Belediyesi’ne bağlı SAKEM tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz aylarda başlayan fotoğrafçılık kursu “Objektifin Gözünden Gençlerin Dünyası“ projesi kapsamında Çanakkale’ye gönderilen ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 20 kursiyer Safranbolu’ya döndü.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gençlerin, kendilerini her alanda geliştirebilmeleri amacıyla imkân sağlamaya devam ettiklerini ifade ederek, “Projemizin kültür ayağı kapsamında fotoğrafçılık kursuna katılan 20 gencimizi 2 gün süren Çanakkale gezisine gönderdik ve dün gece itibari ile kazasız belasız bir şekilde ailelerine teslim ettik.

Safranbolu Kültür Ve Eğitim Merkezi Derneği (SAKEM) tarafından projelendirilen Gençlik Ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programının desteği ile Safranbolu’da ortaokul ve liselerde okuyan, ekonomik ve sosyal farklılık nedeni ile dezavantajlı konumda olan 14 - 19 yaşları arasındaki erkek ve kız çocuklarımıza 4 ay sürecek olan fotoğraf kursu, ‘Objektifin Gözünden Gençlerin Dünyası’ projesinde sona yaklaşıyor” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklediği projede verilecek olan eğitimin yanı sıra kültürel gezilerin, piknik, sergi ve ödüllerinde verildiğini dile getiren Başkan Aksoy, ”20 gencimize fotoğrafçılık kursu veriyoruz.

Yine bu proje ile çocuklarımızın sosyalleşmeleri de amaçlanıyor. İnşallah bu tür projelerin çoğaltarak Safranbolu Belediyesi olarak genç ve çocuklarımızın topluma daha faydalı bireyler olarak kazandırılmasında da katkı sağlamaya devam edeceğiz. Proje kapsamında eğitime katılan çocuklarımıza profesyonel fotoğraf makinesi verdik ve 2 günlük Çanakkale gezisi ile foto safariler düzenledik.

Bu foto safari ile çocuklarımıza yalnızca fotoğraf çekme değil şanlı geçmişimiz ile ilgilide bilgiler edinmelerini sağladık. İnşallah çocuklarımıza faydalı bir kurs olduğu düşüncesindeyim. Yarınımız olan gençleriniz ve çocuklarımız için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi