02092016_yolcalismasi_3Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte Karabük’te bulunan kurban pazarı alanında çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor.


 
Her yıl olduğu gibi bu sene de Karabük Belediyesi, Yenice yolu üzeri, Melise Köyü karşısında bulunan kurban satış alanını hazırlayarak hayvan sahiplerine tahsis ediyor.

Kurban Bayramı öncesi hem satıcıların hem de vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmaların eksiksiz devam ettiğini belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nda sağlıklı, temiz ortamlarda kurban kesebilmeleri için elimizdeki imkânlarımızı seferber ettik.

Kurban pazarına giriş yapacak kurbanlıklar, görevli zabıta ekipleri ve uzman veteriner hekimlerin kontrolünden geçerek kurban pazarına giriş yapacak. İnsan sağlığını tehdit eden kurbanlıklar pazara sokulmayacak.

Ayrıca hayvan kesimine tahsis edilen yerler dışında hayvan kesimi ve kesilen hayvan atıklarını sokağa veya kamuya ait sair alanlara bırakan kişilere Kabahatler Kanunu'na göre cezai işlem uygulanacak” açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi