GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ KURBAN ALACAKLARI UYARDI


 
20140916AW193731_01Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, kurban alacak olan vatandaşlara uyarıda bulunarak, kurban almak isteyen vatandaşların özelikle kurban satış yerinden alış veriş yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Kurban satış yerinin Karabük Belediyesi Mezbahanesinin olduğu yerde kurulduğu belitten İl Müdürü Çataklı “ Kurban Bayramı nedeniyle İl Kurban komisyonumuz toplandık. Kurban satış yerimiz belirlendi. Kurban satış yerimizi Karabük Belediyesine ait mezbahanenin olduğu yeri tespit ettik. Kurban alacak vatandaşlarımızın özellikle havyan pasaportuna dikkat etmelerini istiyoruz. Pasaportu olmayan hayvanları satın almamalarını tavsiye ediyoruz. Kurban satış yerinde gelen hayvanların tamamı il müdürlüğümüzün ekipleri tarafından denetlenen hayvanlardır. İl dışından gelen olsun il içinden gelen olsun hayvan pazarına getirilen havyanlar mutlaka denetleniyor” dedi

NELERE DİKKAT ETMELİLER

Kurban alacak olan vatandaşların nelere dikkat etmesi konusunda da bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı “Alınacak olan hayvanın kurban olup olmayacağı yani yaşı ile ilgili tüm bilgiler bizim vermiş olduğumuz hayvan kimliklerinde var. Vatandaşlarımız bu kimliğe bakarak kurbanlıklarını alabilirler. Bu kimlikte hayvanın aşının yapılıp yapılmadığını da görebilirler. Çünkü hayvanların mutlaka şap aşısı yaptırılması gerekiyor. Alınacak olan kurbanlığın gözünün kör olmaması lazım, boynuzlarının kırık olmaması lazım, sakat olup olunmadığına dikkat edilmesi lazım. Alınacak hayvanın tüyleri bakımlı olması lazım, yani tüyler dik olmaması gerekiyor. Gözde veya ağızda akıntı olup olmadığına bakılması lazım. Kurbanlık alan vatandaşlarımız bir şüpheye düştüğü zaman İl Müdürlüğümüze 24 saat boyunca ulaşabilirler. Kurban satış yerimizde ve Kurban Bayramı boyunca ekiplerimiz hazır olacaklar. Kurban komisyonun belirlemiş olduğu bir komisyon sürekli bulunacak. Şu anda hayvan pazarına giren ve çıkan kurbanlıklar belirlenen komisyon tarafından mutlaka denetleniyor. Kurban kesecek olan vatandaşlarımızın kurbanlıklarını hayvan satış yerinden alırlarsa daha sağlıklı kurbanlık almış olurlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi