- BABASINI TRAFİK KAZASINDA KAYBEDEN MERT’İN TEK HAYALİ DOKTOR OLMAK

20130101AW000361_01Yeni yıla 2 gün kala Karabük’te meydana gelen trafik kazasında babasını kaybeden ve olay yerinde askere sarılarak ağlayan 13 yaşındaki Mert'in tek hayali, doktor olup babasından kalan borçları ödemek.

Karabük - Eskipazar Karayolu Hamzalar mevkiinde Cumartesi akşamı meydana gelen trafik kazasında önünde seyreden kamyona arkadan çarpması sonucu hayatını kaybeden kamyonet sürücüsü ve aynı zamanda fırıncı olan Ahmet Şirin (31), 13 yaşındaki oğlu Mert’in gözyaşları içinde babasına annesine ve kardeşine bakacağına dair verdiği sözler, acılı ailenin tek tesellisi oldu.

20130101AW000361_02

Kaza sonrası babasına ait eşyalarını almak üzere annesi Hatice Şirin ile Karabük Adliyesine gelen Mert, yine gözyaşları içinde babasının kendisine emanet ettiği anne ve 3 yaşındaki erkek kardeşine bakacağına ve o emanete sahip çıkacağını söyleyerek, “Allah nasip ederse doktor olmak istiyorum. Babam öldükten sonra bana emanet ettiği annem ve kardeşime bakmak için gerekirse okulumu bırakırım. İlk olarak dedemin yanına evimizi taşıdık

tan sonra babamın borçlarını ödeyeceğim. Eskipazar Belediye fırını işlettiğinden 11 bin lira borcu var. Önce o borcu ödemek istiyoruz. Elimden geldiği kadar aileme hem maddi hem de manevi destek olacağım” dedi.

Kaza sonrası son kez hastanede babasının cesedini gördüğünü anlatan küçük Mert, “Orada babama yemin ettim ve söz verdim aileme bakacağıma dair. Ömür boyu bu sözümde duracağım. Anneme ve kardeşime bakmak için hem okuyup hem çalışacağım. Şuan bir kuruşa bile ihtiyacımız var. Babamın borçlarını ödememiz lazım” diye söyledi.

Küçük Mert adliye çıkışında annesinin koluna girerek önlerinde kendilerini bekleyen zorlu hayat mücadelesi için evlerinin yolunu tuttu.

 

Editör: Haber Merkezi