7 YILDIR KARACİĞER NAKLİ İÇİN BEKLEYEN 10 YAŞINDAKİ MEHMET HAYATINI KAYBETTİ


 

ÜÇÜNCÜ NAKLİNİ BEKLERKEN HAYATINI KAYBEDEN MEHMET ÇETİNKAYA, TABUTUNUN ÜZERİNDE FENERBAHÇE VE KARABÜKSPOR FORMALARI İLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


 

kucuk-mehmet


Doğuştan karaciğer hastası olan, iki kez nakil yapılan 10 yaşındaki Mehmet Çetinkaya, üçüncü naklini beklerken tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

2007 yılından bu yana karaciğer yetmezliği yaşayan ve 7 yıldır yaşam mücadelesi veren Mehmet Çetinkaya, Kapullu Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Kapullu Merkez Camii'nde öğle namazına müteakip cenazesi kılınan Çetinkaya’nın tabutunun üstünde Karabükspor ve Fenerbahçe formaları ile en çok sevdiği şapkası vardı. Onu son yolculuğuna büyük bir kalabalık uğurlarken, kardeşinin tabutunun başından ayrılmayan ağabeyi Bekir Çetinkaya’nın feryatları ise yürekleri dağladı.

7 YIL SÜREN YAŞAM MÜCADELESİ
KARDEMİR işçisi Erkan Çetinkaya ve Ayla Çetinkaya’nın küçük oğulları 10 yaşındaki Mehmet Çetinkaya, doğuştan karaciğer yetmezliği hastasıydı. İki kez nakil olan Mehmet üçüncü nakil için hastanede aylardır yatıyordu. Küçük Mehmet'e ilk nakil 2007 yılında hayatını kaybeden FOX TV Program Planlama Müdürü Müzeyyen Tüzün'ün yakınları tarafından bağışlanan organ tarafından yapıldı.

İlk nakil sonrası sağlığına kavuşan Mehmet, yaşıtları gibi oynamaya ve önemlisi okula gitmeye başlamıştı. Yapılan karaciğer naklinden aylar sonra çürümeye başlaması sonrası ikinci nakli annesi Ayla Çetinkaya’dan yapıldı. Yapılan ikinci nakil de tutmayan Mehmet Çetinkaya, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede nakil beklerken 7 yıldır süren yaşam savaşını 25 Ocak gecesi sona erdi.

ARKADAŞLARI ONUN İÇİN SAF TUTTU
Mehmet için Kapullu Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze namazına AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan, İl Başkanı Ömer Ayar, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Çelik Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören ve yönetim kurulu üyeleri, Çelik İş Sendikası Genel Merkez eski Eğitim Sekreteri Ruhi Ayhan, KARDEMİR çalışanları, Mehmet’in sınıf arkadaşları ve ailesi ile vatandaşlar katıldı. Sınıf arkadaşlarının da saf tuttuğu cenazede abi Bekir Çetinkaya’nın feryatları yürekleri dağlarken, Mehmet’in cenazesi gözyaşları arasında aile mezarlığına defnedildi.

Editör: Haber Merkezi