Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekipleri, kent genelinde 'pos' tefeciliği yaptığı tespit edilen 14 iş yerine baskın yaptı.

 

taklacilar

Halk arasında "Taklacı" olarak tabir edilen kuyumcu görünümündeki kredi kartı taklacılarına polis operasyon düzenledi. Operasyon yapılan dükkan sahiplerinin bazılarının ise Karabük'te tanınmış esnaf ve tüccarlara ait olduğu da ifade edilmekte.

İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince; il genelinde pos tefeciliği yaparak vatandaşlar üzerinden haksız gelir elde eden, maddi olarak zor durumda bulunan vatandaşların bu çaresizliklerinden yararlanarak vatandaşların adına kayıtlı bulunan kredi kartlarını vatandaştan alıp, kendi belirleyeceği komisyonu da vatandaşın kredi kartı borcuna ekleyerek çekim yapan, bu şekilde haksız gelir elde ettiği ve bu eylemi gerçekleştirdiği tespit edilen kişilere ait 14 farklı iş yerinde, iki ayrı operasyon yapıldı.

Yapılan operasyonlarda 18 adet pos cihazı, 277 adet başka şahıslara ait kredi kartı ve banka kartı ve yapılan işlemlerin tutulduğu 12 adet ajanda ele geçirildi. Olayla ilgili olarak bu iş yerlerinin işletmecileri hakkında, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet ve TCK 241 tefecilik suçlarından adli işlem yapıldı.

Editör: Haber Merkezi