30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra kapanan ve İl Özel İdareye devredilen Ovacuma Belediyesi işçi personeli ile ilgili Toplu Sözleşme görüşmeleri başladı.


 

20140425AW072476_01Nüfusu 2 binin altında ve çıkan yasa ile köye dönen Safranbolu’nun Ovacık Belde Belediyesinde bulunan işçiler Özel İdareye devredildi. 5 işçi için İl Özel İdare Genel Sekreterliği ve Belediye İş Sendikası arasında TİS görüşmeleri yapılan ilk toplantı ile başladı.

İl Özel İdaresinde yapılan toplantıya, Genel Sekreter Mehmet Uzun, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü İsmail Aydın, Belediye- İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Cahit Kormaz, Belediye-İş Karabük Şube Başkanı İhami Yılmaz, Türk-İş Karabük Temsilcisi Said Erçin katıldı.

İl Özel İdare Genel Sekreter Mehmet Uzun, Ovacuma Belediyesi’nin 30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra kapandığını ve çalışan işçilerin de İl Özel İdareye devredildiğini söyleyerek, “ Bugün İl Özel İdaremize geçen 5 adet işçimizin ücretleri ile ilgili Belediye- İş Sendikası ile Toplu Sözleşme görüşlerine başladık ve karşılıklı iyi niyet çerçevesinde büyük bir mesafe katettik. Sosyal haklar ile ilgili bölümlerde mutabık kaldık, ücret konusunda da yapacağımız bir sonraki oturumda anlaşarak sözleşmeyi imzalayacağımızı umuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi