20150113AW296829_04TEK AİLENİN YAŞADIĞI KÖYE 2 GÜN SONRA ULAŞILDI


 

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ MEHMET UZUN "KÖY YOLLARINI AÇARKEN VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI DA GİDERİYORUZ"


 

Karabük İl Özel İdaresi ekipleri, kış aylarında tek ailenin yaşadığı Ovacık ilçesine bağlı Sofuoğlu köyünün kar yağışı nedeniyle kapanan yolunu açarak, aileye 2 gün sonra ulaştı.

Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu ilçe merkezi ile Sofuoğlu köyü arasındaki 20 kilometrelik yol, ekipler tarafından greyder ve dozerin yardımıyla açıldı.

Ekiplerle birlikte yol açma çalışmalarına katılan Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, kapalı kalan köy yollarını açmak için yoğun çalışma içinde olduklarını söyledi.

Yoğun kar yağışıyla kapanan onlarca köy yolunun büyük bir kısmını açtıklarını, sadece 14 köye ulaşımın sağlanamadığını belirten Uzun, "Bugün sadece bir ailenin yaşadığı Sofuoğlu köyü Merkez Mahallesi'nin yollarını açtık. Bu yol 2 gündür kapalıydı. İl genelinde 270 köyümüz var ama kar yağışları ile açılıp kapanması nedeniyle bugün itibariyle 573 köyde yaklaşık 5 bin kilometre kar mücadelesi çalışmaları yaptık. Birçok hasta vatandaşımızı hastanelere götürdük. Askere gitmek için yola çıkan gencimizi de otobüsüne ulaştırdık. Siparişler var. Maya, sigara ve ekmek gibi. Köy yollarını açarken vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını da gideriyoruz" dedi.

100 büyükbaş havyanı ile köyde kış nedeniyle yaşayan tek aile olduklarını söyleyen Sefer Çıtır ise yolun açılmasından mutlu olduğunu belirterek, "Köyümüzde kış şartları ağır. Yollarımız açılmazsa ben ve ailem sıkıntı yaşarız. Kış aylarında köyde bir tek ben ve ailem var. Yazları bazı komşularımız geliyor köye ama şimdi yalnız yaşıyoruz. Yollarımız kapanınca kötü oluyor" dedi.