Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, kentteki yağış sonrası bazı ilçelerde meydana gelen hasarın belirlenmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.


 

20140612AW115617_01Genel Sekreter Uzun, Eflani ve Yenice ilçelerinde yoğun yağışlar sonucu yaşanan sel felakati baız köy yolları ve içme suyu şebekelerinde hasarların medyana geldiğini söyledi.

Uzun, “Eflani ilçesinde Halkevli-Mülayim grup yolu, Karlı-Gökgöz grup yolu ve mahalle yolları, Demirli İncövez Mahallesi, Bostancı, Abakoğlu, Çemçi, Ovaşehler, Soğucak, Bağlıca köyleri merkez ve mahalle yolları ile Yenice ilçemizde ise, Yamaç, Abudullahoğlu, Ibrıcak Yeniköy, Değirmenyanı, Derebaşı, Yeşilköy, Keyfallar,köyleri merkez ve mahalle içi yolları ile Çakırlar-Karahasanlar-Nodullar gurup yolu yoğun yağışlardan dolayı meydana gelen sel nedeniyle ile bir süreliğine ulaşıma kapandı. Yağışın akşam saatlerinde olmasına rağmen ekiplerimizi sel felaketi yaşanan bölgelerimize sevk etmek suretiyle anında müdahale ederek kapanan köy yollarımızı ulaşıma açtık. Şenler-Esenköy-Çamlıköy -Abdullahoğlu grup yoluna düşen büyük bir kaya parçasını kırıcı ile parçalayarak yoldan atabildik. Şu anda kapalı köy yolumuz yok. Sel sularının çekilmesi ile afettin boyutu da ortaya çıkmış oldu. Teknik ekiplerimiz belirttiğim yollar ve diğer ilçelerdeki köy yollarının sel felaketinden sonraki durumu ile ilgili hasar tespiti çalışmalarına başladı. Hasar tespitlerinin tamamlanmasından sonra Afet ve Acil Durum Başkanlığına rapor halinde göndererek ödenek talep edeceğiz. Valimiz ve Milletvekillerimizin de desteği ile afet ödeneğinin gelmesi sağlanacağını umuyoruz” dedi.

20140612AW115617_04Genel Sekreter Mehmet Uzun, sel felaketindeki tek tesellilerinin can ve mal kaybının yaşanmamış olduğunu da belirten Uzun, “ Meteorolojiden aldığımız son bilgilere göre ilimizdeki yağışların devam edeceği yönünde özellikle hayvan otlatan vatandaşların dere yataklarından uzak durmalarını önemle rica ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi