20150713AW476341_01-1SAFRANBOLU TSO MECLİS BAŞKANI AHMET ŞAHİN “KEYFİ UYGULAMALAR SAFRANBOLU TURİZMİNE BALTA VURUYOR”


 

Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan Hasan Dede Tepesi bölgesine yapılacak olan otopark projesini iptal edilmesine tepkiler büyüyor.

Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün Hasan Dede tepesine yapılması planlanan otopark projesinin iptal edilmesine bir tepkide Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin’den geldi.

Şahin, uygulanan keyfi uygulamaların 1 milyon turist hedefi koyan Safranbolu’nun turizmini baltalamaya dönük olduğunu söyledi.

Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün Safranbolu’nun turizminin ileriye dönük gelişmesine yönelik aldığı olumsuz kararların hem esnafları hem de Sivil Toplum Örgütlerini endişeye sevk ettiğini kaydeden Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin şunları söyledi;

“Safranbolu’nun sorunlarından birisi olan otopark sorunu için Belediyemiz tarafından güzel bir proje hazırlanmıştı. Herkesin bildiği gibi eski çarşı bölgesinin üst tarafından yer alan Hasan Dede bölgesine yapılması planlanan ve hatta projeleri dahi tamamlanmış olan bu otopark projesinin Korkuma Kurulu tarafından iptali Safranbolu’da turizm camiasında ve esnaflarımızda ciddi rahatsızlık getirmiştir.

Hedefi 1 Milyon turist olan Safranbolu’nun böylesi keyfi uygulamalara maruz kalması gelecekteki turizmine de büyük oranda balta vurmaktadır. Çoğu uygulamaların koruma kurulunun keyfi uygulaması olduğunu düşünüyorum. Örnek verirsek, mevcut Belediye Başkanımızdan önce göreve yapan Belediye Başkanı Nihat Cebeci tarafından Aslanlar kültür merkezi ile Kavaklar Cami arasındaki yaklaşık 600 metre uzunluğundaki yola döşenen kilit parke taşının bile koruma kurulu tarafından tescillenip asfalt yapılmasına izin verilemiyor. Şuan bozulmuş olan yolu kullanan Safranbolulu vatandaşlarımızın da yoğun tepkisine neden olmaktadır.

Koruma kurulunun Safranbolu’nun geleceği için, turizm için ne yapmaya çalıştığını ve ne yapmak istediğini anlamakta adeta güçlük çekiyoruz”

Editör: Haber Merkezi