Safranbolu ilçesinde yaşayan bir şahıs, köpeği hayatını kaybedince evlerinin bahçesine mezarını yaptırdı.

 

kopegine-mezar

Yılmaz Kavuşturucu, bir arkadaşı tarafından kendisine iki yaşında iken verildiğini ve 17 yıl boyunca aileden biri gibi yaşadığı Collie cinsi köpeği Varoş’u 2008 yılında kaybettiklerini ancak her zaman onu sevgi ile andıklarını söyledi.

20130227AW000312_02Collie cinsi "Varoş" isimli köpeklerine 17 yıl baktıktan sonra ölmesine çok üzülen Yılmaz Kavuşturucu, evlerinin bahçesinde köpekleri için mezar yaptırdıklarını söyleyerek, “Bu köpek bana çok sevdiğim bir arkadaşım tarafından bana verildi. Bize geldiğinde iki yaşındaydı. Ben ve eşim onu çok sevdik. O kadar çok tatlı bir köpekti ki anlatamam. Bunun tatlılığı insana yakınlığı ve hepsinden önemlisi beni birçok badirelerden kurtardı. Eve aldığımda ise insan gibi bizimle sedire oturur, televizyon seyreder ve sanki beni dışarı çıkarma dercesine öyle bakardı. Bizim için ölümü çok acı oldu. 17 yaşına girdiğinden yürümez oldu, gözleri görmedi, tuvaletini yapamaz oldu. Veterinerleri getirdim baktı ve hayvanın acı çektiğini illa buna iğne yapalım öldürelim dediler. Eşim buna razı olmadı ve bahçeye yaptığım kulübede 3 ay boyunca kaşıkla yemek yedirdi. Ama Allah öldürmeyince öldürmedi ve iğneyle hayatına son verdirmek zorunda kaldık” dedi.

Annemi babamı bahçeye gömmeme müsaade etseler onları bile buraya gömer her gün onları ziyaret ederdim diyen Kavuşturucu, “Köpekle ilgili bir mezar olmadığı için çok sevdiğim ve içimizden biri olduğundan her gün benimle beraber olması için bahçeme defnettim. Köpek sevgisi bambaşka bir sevgi. Köpek mezarlığı olamaz mı? İnsanlar yıllardır baktıkları köpekleri ölünce ayaklarından tutup çöpe atıyorlar. Böyle bir şey olmaz. Ben buna karşıyım" dedi.
Editör: Haber Merkezi