Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un talimatları ile başlatılan her mahalleye bir konsept park uygulaması kapsamında Barış Mahallesi bir parka daha kavuştu.


 

Barış Mahallesi Ermersa Sitesi karşısında açılışı gerçekleştirilen Ahmet Çakır Parkının Açılışına Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ev sahipliği yaparken, Safranbolu Kaymakamı Murta Bulacak, Ak Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Mehmet Deniz, Mahalle Muhtarı ve Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Yavuz, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve basın mensubu katıldı.

Açılış ve teşekkür konuşması yapan Merhum Ahmet Çakır’ın oğlu Özkan Çakır, ailesi adına “ Babamızın adının ölümsüzleştirilmesine vesile olan başta Belediye Başkanımız Sayın Dr. Necdet Aksoy olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından Safranbolu Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Mehmet Deniz söz aldı. Deniz şöyle konuştu; “ Böylesi güzel bir parkın açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Değerli büyüğümüz merhum Ahmet Çakır bizlere ağabeylik yapmıştır.

Kendisinden çok feyiz almışızdır. Safranbolu’muzda da çok büyük emekleri vardır. Ben kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, bu parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Mahalle Muhtarı Şahin Yavuz ise, Merhum Ahmet Çakır’ın kentimize çok büyük hizmetleri olmuştur. Birleştirici, bütünleştirici kimliği ile bizlere daima örnek olmuştur. Kendisini rahmetle anıyoruz. Bu hassasiyeti gösteren başta Belediye Başkanımız Sayın Dr. Necdet Aksoy olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekleştirilen hizmetlerin açılışlarında, tanıtım toplantılarına katılımın yoğun olması, vatandaşların destek vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise; "Bu destek ve dualar bizleri daha da şevklendirmektedir. Ahmet Çakır Safranbolu'da hemen hemen herkesin bildiği, değer verdiği bir isimdir.

Parkımızın yapımının ardından değerli muhtarımız ismi önerdi ve bizlerde meclisimize önerdik, oy birliği ile kabul edilerek değerli büyüğümüz Ahmet çakır'ın ismini vermiş olduk" dedi.

Park hakkında bilgi veren Aksoy, parkta115 metre kare çocuk oyun alanı, 3 kuleli oyun gurubu, salıncak ve tahterevalli oyun gurubu, 50 metre kare fitness alanı ve fitness ekipmanları, bank ve masalar, yeşil alan ve 115 metre kare basketbol sahasının olduğunu, parkın 100. 347 bin TL!ye mal olduğunu söyledi.

Barış Mahallesinde çok önemli hizmetlerin gerçekleştiğini sözlerine ekleyen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; "Ulu Camii aslına uygun olarak restore edildi.18 Mart Kent Parkı hizmete alındı. Bu parkımız bölgemizin de en büyük parklarının arasında. O bölgenin tamamında granit parke çalışmalarımız tamamlandı.

Papazın evi olarak bilinen konağın Kültür Bakanlığı tarafından kamulaştırılması ve restorasyonu yapıldı şu anda koruma kurulu olarak hizmet veriyor. Burada yine köylü pazarımızı hizmete açtık. Barış Mahallesi ilk okulu belediyemizin temin ettiği arsa üzerine inşaa edilecek. Mahallemiz de daha pek çok hizmeti sizlerinde destekleri ile tamamladık.

Değerli hemşerilerim, bizler Safranbolu için, Safranbolu'ya hizmeti kendimize görev edinmiş kişileriz. bundan sonrada 2009 yılında devraldığımız görevimize aynı şevk ve azimle devam edeceğiz.

Ben bir kez daha bu hizmetlerde bizlerden desteklerini esirgemeyen değerli büyüğümüz Mehmet Ali Şahin bey ve Milletvekilimiz Burhanettin Uysal Bey başta olmak üzere tüm devlet büyüklerimize, hizmetlerimizde emeği olan herkese teşekkür ediyor, parkımızın mahallemize hayırlı uğurlu olmasını niyaz ediyorum" dedi.

Açılışta son olarak Safranbolu Kaymakamı Murat bulacak söz aldı.Bulacak, "Mahallede gerçekten çok güzel hizmetlerin yapılmış olduğunu görüyoruz. Parkımıza da merhum Ahmet çakırın isminin verilmesi büyük bir vefa örneğidir. Ben bu güzel hizmetlerde emeği olan Belediye Başkanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyor hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi