20140929AW204798_01Karabük İl Özel İdare tarafından geçtiğimiz aylarda alınarak hizmete giren taş kırma makinesinde üretilen malzemeler asfaltta kullanılması için elekten geçirilecek.

Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Karapınar köyündeki mermer ocağına giderek burada ücretsiz olarak getirtilerek deneme üretimi yaptırılan elek hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

20140929AW204798_03Uzun, makine parkına yaklaşık iki ay önce kazandırılan seyyar taş kırma makinesinde üretilen malzemenin asfalt yapımında kullanılması nedeniyle istedikleri ebatta olması için elenmesi gerektiğini söyledi.

Ürettikleri malzemenin daha verimli olması için araştırmalar yaptıklarını belirten Mehmet Uzun, “Bu araştırmalarımız sonucu piyasada kullanılan bize uygun olan eleme aletini seçebilmek için ilgili firmadan yerinde deneme üretimi yapmak istediğimizi ilettik ve onlarda sağ olsun bu isteğimizi yerine getirdiler. Karapınar köyü sınırları içerisinde bulunan mermer ocağında geçtiğimiz günlerde üretmiş olduğumuz malzemenin yanına eleme aletini kurarak deneme üretimi yaptık ve sistemin çalışması hakkında bizi bilgilendirdiler. Seyyar taş kırmak makinesi ile beraber çalıştırmayı düşündüğümüz elek ile ilgili birkaç firmadan daha bilgi alarak bizim konkasör makinesi ile uygun bir şekilde çalışacak eleme aletini seçerek alımını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. İnşallah bu makineyi de makine parkımıza kazandırarak hem makine parkımızı güçlendireceğiz hem de yollarımızın standardını daha iyi seviyelere getireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi