PTT 1. Lig takımlarından Kardemir Karabükspor, FC Astana takımından Kongolu forvet Junior Kabananga Kalonji’yi satın alma opsiyonlu sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı.


 

20160201AW648003_02Uzun süredir forvet arayışlarını sürdüren kırmızı-mavili ekip, Demokratik Kongolu Junior Kabananga Kalonji’yi Karabük'e getirerek transferin son gününde resmi imzayı arttırdı.

Kazakistan Premier Lig'i takımlarından Astana forması giyen 1.90'lık boyu ve güçlü fiziğiyle dikkat çeken Kabanang, kulüp binasında Başkan Hikmet Ferudun Tankut’un katılımı ile resmi sözleşmeye imza attı.

İmza töreni öncesi kısa bir konuşma yapan kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut, Kabananga'nın futboluyla ve atacağı gollerle takımlarına şampiyonluk yolunda başarılı olacağına inandıklarını söyledi.

Tankut, Kabananga’yı çok yakından takip ettiklerini de kaydederek, “Kendisini çok yakından takip ettik. Kendisi de Karabükspor’da bir çıkış yapmak istiyor. İnşallah kendisi burada bizimle birlikte çok iyi bir çıkış yaparak hem bizim şampiyonluğumuzda hem de kendisi için başarılı olur" diye konuştu.

Kardemir Karabükspor’a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Demokratik Kongolu forvet Kabananga ise, “Karabükspor’a ekstra bir güç kazandırmak için geldim. Elimden geleni yaparak takım arkadaşlarımla birlikte hedefimiz Karabükspor’u Süper Lig'e çıkarmak. Türkiye ligi Avrupa’nın en iyi liglerinden biri.

Kazakistan ligine göre daha sert, mücadeleci ve Avrupai bir lig. Zaten ben bunu seviyorum. Ben fizik gücüyle oynayan bir oyuncuyum. Bu ligde en kısa sürede adımdan söz ettirmek istiyorum. Taraftarlarımızla iyi anlaşacağımdan eminim” dedi.

Konuşmaların ardından 26 yaşındaki Kongolu oyuncu kendisini Kardemir Karabükspor’a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Editör: Haber Merkezi