KARABÜK SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MÜDÜRÜ ERDAL ÜNGÖREN, KÖMÜR YARDIMLARININ TAMAMLANDIĞINI SÖYLEDİ.

 

20121217AW000585_01Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erdal Üngören, kömür yardımlarının tamamlandığını söyledi.

Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erdal Üngören, bin 939 aileye 2 bin 640 ton kömür yardımı yapıldığını söyledi.

Muhtaç ailelere kömür yardımının tamamlandığını belirten Üngören, ”Yardıma muhtaç ailelerimizin kömür dağıtımına 7. ayda başladık. Erken başlamamızın semeresini de aldık. Şuana kadar bin 939 ailemize 2 bin 640 ton kömür dağıtmış olduk. Şuan da kömür bekleyen ihtiyaç sahibi ailemiz kalmamış oldu. Kömür dağıtımımız devam ediyor. Merkez olarak 3500 ton kömür sipariş ettik. Kömürler Zonguldak’tan geliyor, kömür dağıtım zamanın yaza denk gelmesi nedeniyle kömürlerimizde ıslanma, fire olmadı. Her bir ailemize çok sayısına, tek yaşayıp yaşamadığına, ekonomik durumuna göre değişkenlik arz eden tonajlarımız oldu. Her bir ailemize bin 400 gram kömür dağıtmış olduk. Şuanda kömür bekleyen ailemiz yoktur. Fakat işten yeni ayrılmış veya ilimize yeni gelmiş hanelerimiz var onlarda başvuru yaptıkça başvurularını değerlendiriyoruz ve uygun görülen ailelere hemen ulaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta 2 bin çocuğumuza giyecek yardımı yaptık. Yardım seven iş adamlarımız bize yardımcı oldular. Sosyal Marketimiz vasıtasıyla yardımlarımız devam etmektedir. Tüp bebek uygulaması ile ilgili özel hastanelerle ilgili anlaşması var. Öncelikle sosyal güvenliği olmayan, genel sağlık sigortası kapsamında bakanlığımız özel bir hastane gurubuyla anlaşma yaptı. Bütün masrafları bakanlığımız ve vakfımız tarafından karşılanmak üzere tüp bebek uygulaması başlamıştır. Bize üç kontenjan verilmişti, bir başvuru oldu. Tüp bebek uygulaması bu çiftimize yapılmış olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi