Türk Kızılay’ının 146. yılı nedeniyle Karabük Belediyesi önünde Kızılay tarafından Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi. 



20140612AW116617_01Kan Bağışı Kampanyasında Kızılay Şube Başkanı Mehmet Ulukaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

Burada bir açıklama yapan Şube başkanı Mehmet Ulukaya, Kızılay’ın 1868’den beri yardımseverlerin güveni ve desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ettiğini söyledi.


Kızılay’ın, yıllardır yardım elini ülke sınırlarının dışına da uzattığını belirten Ulukaya, “Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya, Güney Asya’dan Kafkaslar’a kadar dünyanın neresinde bir insan acısı varsa onu dindirmek için çaba gösterdik. Dünyanın 78 farklı ülkesinde ihtiyaç anında Türk Kızılayı vardı. Uluslararası arenada gerçekleştirilen bu yardım çalışmaları Türkiye’nin tanıtılmasına da kuşkusuz büyük katkı sağladı” dedi.


Kızılay’ın hizmetlerinin sadece savaş ve afet dönemleri ile sınırlı kalmadığını da ifade Ulukaya açıklamasını şöyle sürdürdü: “Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı; kan, sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında da hizmetler sundu. Yaralıya kan, hastaya ilaç, yoksula aş, öğrenciye burs oldu.”

Editör: Haber Merkezi