KARABÜK'TE, SEKİZ YIL ÖNCE NÜFUS CÜZDANINI KAYBEDEN RECEP KORKULMAZ'IN BAŞINA GELMEYEN KALMADI. HİÇ GÖRMEDİĞİ İSTANBUL'DA ADINA HAYALİ ŞİRKET KURULDU, BANKALARDAN KREDİ KARTI VE KREDİ BORÇLARINDAN DOLAYI ONLARCA DAVA AÇILDI. KORKULMAZ, HAYATININ KARARDIĞINI SÖYLEDİ.

 

kayip-kimlik_yeni-site

Karabük’te, sekiz yıl önce nüfus cüzdanını kaybeden bir adamın başına gelmeyen kalmadı. Hiç görmediği İstanbul'da adına hayali şirket kuruldu, bankalardan kredi kartı ve kredi borçlarından dolayı onlarca dava açıldı.

Karabük’te, 8 yıl önce nüfus cüzdanını kaybeden 47 yaşındaki Recep Korkulmaz'ın başına gelmedik kalmadı. Korkulmaz, 2004 yılında kaybettiği kimliğinden dolayı hayatının karardığını söyleyerek, “Tek isteğim kimliği kullanan Kamil Aytekin isimli şahsın bulunmasıdır.” dedi.

Karabük’te özel bir sektörde çalışan 3 çocuk babası Recep Korkulmaz, 2004 yılında kimliğini kaybettikten sonra 2005 yılında bankalardan borç yazısı gelmeye başladığını belirterek, “Zonguldak başta olmak üzere İstanbul’un çeşitli ilçelerinden benim kimliğimle kredi çekilmiş. Bu da yetmemiş benim adıma şirket kurmuş. Bana sürekli icra kağıtları geliyor. Hayatımda hiç görmediğim yolunu dahi bilmeğim İstanbul’a bu olay yüzünden ilk kez mahkeme için gittim” dedi.

Eşinin 2004 yılında nüfus cüzdanını kaybettiğini ve ardından yerel bir gazeteye kayıp ilanı verdiklerini söyleyen Nurcan Korkulmaz ise şöyle konuştu;

“2005 yılında eşimin kimliğini bulan ve üzerine kendi resmini yapıştıran şahıs bankalardan kredi çekmiş. Bize ilk önce telefon borçları gelmeye başladı. Ardından kredi borçları için yazılar gelmeye başladı. Bunun üzerine İstanbul’da Ağır Ceza da mahkeme görülmeye başladı. Maliye'den dahi yazılar gelmeye başladı. Borç gelmeyen banka yok. Bizi zor durumda bıraktı. Artık avukat parasını bile karşılayamıyoruz. Bizim tek isteğimiz hâla kocamın kimliğini kullanarak dolandıran şahsın bulunmasıdır. Eşim İstanbul’un yolunu dahi bilmiyor. Bir tek bu konular için sadece mahkemeye gitti. Onlarca yazı geliyor. Son olarak maaşına haciz konulması için yeni bir yazı daha geldi. Üç çocuğumuz var ne yapacağımızı şaşırdık”