28 HAZİRAN CUMA GECESİ MUTULLAH YOLBULAN’IN EVİNDE YAPILAN TOPLANTI SONUCU ŞEFİK DİZDAR KARABÜKSPOR BAŞKAN ADAYLIĞINDAN ÇEKTİRİLMİŞ VE KAMUOYUNUN BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİĞİ BİR YÖNETİM KURULMUŞTU


 

O GECE YOLBULAN’IN EVİNE DAVET EDİLEN AK PARTİ İL BAŞKANI ÖMER AYAR’A TEPKİ YAĞMIŞTI


 

AMA O GECE EVDE BİR GÖLGE ADAM DAHA VARDI VE BU KİŞİ KİMDİ..?


 

5.kisi-kimdi


KARDEMİR Yönetimini oluşturan Yolbulan ve Güleç aileleri 25 Haziran Salı günü Karabükspor yönetiminde yer almayacaklarını ve artık Karabükspor’un kent heyeti tarafından yönetilmesi gerektiğini belirtmişlerdi.

Karabükspor’un 29 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan kongresine 4 gün kala yapılan bu açıklama Karabük’te şok etkisi oluşturmuş ve Karabükspor’un bir kaosa sürüklenebileceği endişesi Karabükspor severler ile tüm kenti sarmıştı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin girişimleri ile Dünyaca tanınmış LC Waikiki’nin sahibi olan ve borsa değeri 4.5 Milyar Dolar’ı bulan Taha Holding’in sahibi, Safranbolulu işadamı Şefik Dizdar Karabükspor Kulüp Başkan Adaylığına ikna edilmişti.

27 Haziran Perşembe günü Şefik Dizdar Karabükspor’a başkan adaylığını açıkladı. Bir gün sonra 28 Haziran Cuma akşamı Rafet Vergili ile Şefik Dizdar bir araya gelerek yönetimi belirleme çalışmaları yapmaya başlamışlardı.

Vali İzzettin Küçük, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül ve Karabük TSO Başkanı Sedat Namal Karabük dışında olduklarından onlarla telefon trafiği sağlanarak yönetim çalışmaları içine girilmişken, o akşam saat 21:00 sularında Şefik Dizdar’ı arayan ve tebrik eden KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan yönetime birkaç isim dahi vermişti.

Ne olduysa gece yarısına doğru bir hareketlenme yaşandı ve gece saat 00:00 sularında Mutullah Yolbulan’ın evinde bir toplantı yapılmıştı.

Toplantı sırasında veya öncesinde Mutullah Yolbulan tarafından bizzat aranarak “Sıkıntı olacak Şefik bey, adaylıktan çekilin” denilmişti. Bu telefondan sonra Karabükspor adeta kaosa sürüklenerek bir bilinmezliğe itildi.

KİMDİ O GÖLGE ADAM?

O Gece Yolbulan’ın evinde Mutullah Yolbulan ile birlikte KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, Karabükspor Başkanlığına aday gösterilen ve apar topar kulüp başkanı yapılan Taner Canyurt ile gece yarısı telefon edilerek çay içmeye çağrılan AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar ve şu ana kadar ismi gizli tutulan bir 5. kişi daha vardı.

Bu zamana kadar hiç gündeme gelmeyen ve bir sır gibi saklanan o beşinci kişi kimdi?

Bu sorunun cevabını Karabük Net Haber olarak çok yakında vereceğiz. O Gece kimliği ve varlığı saklanan beşinci ismi açıkladığımız da Karabük Gündemine bomba gibi düşecek.

KARABÜKSPOR’A YAPILAN BU İHANET GİRİŞİMİNİ UNUTTURMAYACAĞIZ…

Kimilerine göre siyasi endişeler, kimine göre ise başka nedenlerden dolayı Şefik Dizdar’ın başkanlığına engel olunmuş, Karabükspor’a gece yarısı kurulan vasat bir yönetim göreve getirilmiş, kongreden bir gün sonra göreve gelen yönetimde istifalar yaşanmış ve hemen 22 Temmuz tarihine kongre kararı alınmıştı.

Karabükspor Yönetiminden çekildiklerini açıklayan ve kesinlikle kulüp içinde olmayacaklarını söyleyen Yolbulan ve Güleç ailelerinin çocukları her ne olduysa, ne baskılar gördülerse tekrar Mustafa Yolbulan Başkanlığında oluşturulacak kulüp yönetiminde yer alacaklarını belirttiler.

KARABÜK NET HABER, KAMUOYU ADINA BU SORULARA CEVAP ARIYOR…

Karabük Net Haber Olarak aşağıdaki sorulara gerçek cevapları buluncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız.

  • Karabükspor Yönetiminde resmi veya gayri resmi bulunan ve kulübü yöneten Yolbulan ailesi kongreye 4 gün kala neden ani bir karar alarak artık Karabükspor’dan tamamen çekildiklerini açıkladılar?

  • Şefik Dizdar Neden Karabükspor Başkan Adaylığından çektirildi?

  • Mutullah Yolbulan’ı hangi güç Şefik Dizdar’ı aratarak “çekil” dedirtti.

  • Yaşanan bu süreçte AK Parti, Rafet Vergili’den dolayı siyasi endişeler yaşayarak bu sürece müdahil oldu mu?

  • Yaşanan tüm bu olaylara rağmen bu zamana kadar, bu konuyla ilgili en küçük bir açıklama yapmayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin bu sürece karıştı mı, karışmadı mı?

  • “Kesinlikle kararlıyız, Karabükspor’da artık yokuz” diyen, Yolbulan ve Güleç aileleri ne oldu da tekrar karar değiştirdi ve kulübün başına geçmeye karar verdiler?


KARDEMİR, AK PARTİ İL BAŞKANI’NI TÖHMET ALTINDA BIRAKTI

Gece yarısı Mutullah Yolbulan’ın evine çay içmeye çağrılan AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar’ın “kesinlikle parti olarak biz müdahil olmadık ve hatta parti yönetiminden isim bile almamaları konusunda uyarıda bulunduk” demesine rağmen, AK Parti İl Başkan Yardımcılarından İhsan Mutlu ile Hüseyin Akgün’ün ismi kulüp yönetimine yazılmıştı.

İl Başkanı Ömer Ayar’ın ayrıntılı açıklamalar yapmasına rağmen o gece yaşananların tarafı olan Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan tarafından açıklama yapılarak, doğrulanma olmadı.

İl Başkanı Ömer Ayar’ın “Açıklama yapın” demesine rağmen hiçbir açıklama yapmayan Kardemir Yönetimi, 2002 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyetini tek başına yöneten AK Parti’nin 81 İl Başkanı’ndan birsini ne cesaretle dikkate almadı, onun ve AK Parti’nin Karabük’te zor duruma düşürmelerine rağmen nasıl bu kadar rahatlar?”

İl Başkanı Ayar, kendisini ve partisini Karabükspor’a kaosa sürükleyen bir pozisyonda kalmalarına neden olan Kardemir Yönetimine neden baskı kuramıyor?

O akşam Yolbulan’ın evinde olan ve varlığı bu zamana kadar saklanan bu beşinci kişi yüzünden olabilir mi?

AK Parti İl Başkanı, Mehmet Ali Şahin ve Kardemir Yönetimi, Karabükspor’un kaosa sürüklenmesi ile ilgili neler saklıyorlar?

“Hiçbir şey gizli kalmaz ve bir gün mutlaka aydınlığa kavuşur” sözü ile hareket ederek karanlıkta kalan tüm yaşananların Karabük Net Haber olarak peşini bırakmayacağız. Aradan aylar da geçse yaşanan bu süreç ile ilgili olarak öğrendiğimiz gerçekleri teker teker kamuoyu ile paylaşacağız.   

İlk olarak, o gece Yolbulan’ın evinde varlığı bu zamana kadar gizlenen o beşinci kişiyi çok yakında açıklayarak, tüm karanlıkta kalmış sorulara cevap bulacağız.

Editör: Haber Merkezi