'KBÜ’DE ‘KİM UMREYE GİTMEK İSTER'  BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ


20140421AW068430_03


 

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ‘Kim Umreye Gitmek İster’ adlı bilgi yarışması düzenlendi.
KBÜ İlahiyat Fakültesi ve İl Müftülüğü işbirliği ile Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgi yarışmasına Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, üniversite dekanları, müdürleri, akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Genç Girişimciler Kulübü tarafından Avrupa Birliği Projesi olarak gerçekleştirilen ‘Dünün Gençleri ile Bugünün Gençleri’ projesi kapsamında yer alan Karabük Yücel Huzur Evi Sakinlerinden Dünün Gençlerinin de yarıştı. Yarışma öncesinde bir konuşma yapan İl Müftüsü Halil Bektaş, “ 1989 yılından buyana Efendimiz (Aleyhissalatu Vesselam)’ın miladi takvime göre doğum günü olarak kabul edilen 20 Nisan günün de içerisinde bulunduğu 14-20 Nisan tarihleri arası Kutlu Doğum Haftası olarak çeşitli etkinliklerle kullanıyor. Ülkemizin bütün illerinde, ilçelerinde, üniversitelerimizde, liselerimizde yapılan çok geniş yelpazedeki programlarla Rahmet Peygamberi Efendimiz (Aleyhissalatu Vesselam)’ın yüce ahlaka öğrenilmeye, anlaşılmaya ve hayata aktarılmasına vesileler, imkanlar araştırılıyor. Bu vesile ile konferanslar, paneller, böyle dini muhtevalı bilgi yarışmaları, kompozisyon, şiir yarışmaları ve benzeri programlar yapılıyor. Bu çerçevede iki yıldır Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi ile birlikte ‘Kim Umreye Gitmek İster” Bilgi Yarışması da organize ediliyor. Geçen yıl bir öğrencimizi Umreye göndermiştik ve sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın isteği üzerine bu yıl kontenjanımızı üçe çıkardık. Bu yıl Türkiye Diyanet Vakfı Karabük Şubesi olarak iki bugünün genci ve bir dünün genci olmak üzere üç kişiyi Umreye göndereceğiz” diye konuştu.

Yarışmacıların kura çekilişi ile belirlendiği yarışmada sorular üç kategoriden oluştu. Televizyonda yayınlanan bilgi yarışmalarının formatında hazırlanan yarışmada ilk kategoride sorular Hz. Peygamberimizin (SAV) hayatından oluşurken ilk kategoriyi geçen yarışmacılar kendi istekleri doğrultusunda Ahlaki Kavram ve Temel Bilgiler ya da Siyer-i Nebi kategorilerinden sorular soruldu. Yüzde 50 joker hakkı, telefonla sorma hakkı ve soru değiştirme hakkı olmak üzere yarışmacılar üç joker hakkına sahipti.

Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş’ın ilk kurayı çekmesi ile başlayan yarışmada; İlahiyat Fakültesi öğrencisi Rukiye Uysal 7 soruya doğru cevap vererek birinci olurken, yine İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Muhammet Furkan Yazıcıoğlu 6 doğru ile ikinci, ve Karabük Yücel Huzur Evi sakini Dünün Genci Davut Özer 4 doğru ile üçüncü oldu. İlk üçe girenler Umreye gitme hakkı kazanırken yarışmada 4. olan İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Ayşegül Pekcan’a dizüstü bilgisayar, 5. olan İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Selahattin Eyyubi Çapar ise tablet bilgisayar hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi