Son 2 sezondur hakem Süleyman Abay ile maç kazanamadığı gibi 11 futbolcu ile de bitiremeyen Kardemir Karabükspor, lig sonuncusu Balıkesirspor maçını 11 futbolcu ile tamamladı.

Ancak; attığı buz gibi gol, ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Buz gibi ofsayt olan gol ile son dakikada mağlup oldu.

Karşılaşmanın 6 puanlık bir maç olmasına dikkat çeken TRT Spor yorumcusu Erman Toroğlu; ”Karabük’te cinayet işlendi” dedi. Hem de taammüden.” diye ekledi.

Lig, beğensek te beğenmesek te bu hakemlerle devam edecek. İthal futbolcu ve ithal teknik adam geliyor ama ithal hakem sadece tartışılıyor...

Liglerimizde hakem sayısı belli, uzun süredir yeni bir hakem sisteme alınmadı. Amatör küme hakemleri, tıpkı amatör futbolcular gibi sisteme dahil olamıyor.

Ülkemizde Teknik Direktör sayısı da 50 civarında. Teknik Direktörler, kulüpler arasında gidip, geliyor.

İlk geldiklerinde amatör gençlere yöneleceğini açıklıyorlar ama ilerleyen süreçte, statü gereği 18’lik kadroda  yer verdiğimiz amatörleri, profesyonel yaptığımız halde sezon başı kamplarından kovuyoruz. Mevcut Teknik Direktörler, takımlar arasında gidip geliyor ancak hiçbiri altyapıda çalışmıyor.

İthal Futbolcular sisteme giriyor, amatör futbolcularımız “amatör” kalıyor. Amatör kümede maç yöneten hakemler “amatör” kalıyor. Diplomalı Teknik Direktörler de Altyapıda görev almıyor.

Mili Takım için Aorello’yu “Mehmet” yapmak zorunda kalıyoruz. Bu durum hepimizi üzüyor ama gerçekler böyle.

Domino taşı gibi…

Futbol, günümüz dünyasında büyük bir sektör oldu. Kulüplerin gelirlerinin büyük bir kısmı naklen yayın havuzundan alınıyor. Yayıncı Kuruluş yorumcusu Şansal Büyüka, 2 hafta önce ligin üst sıralarında yer alan takımların birbirlerine yakın puanlarda olmasının lige heyecan verdiğini, ancak aynı heyecanın alt sıralar için geçerli olmadığını, ligin dibindeki 5 puanlı Balıkesir’in “kopma” noktasına gelmesiyle örneklemişti.

Başkan Mustafa Yolbulan; Beşiktaş maçından sonra yaptığı açıklamada, Karabükspor’un sayılmayan golü için “Ligin üst sıraları belli bir şekilde dizayn edilecek, diye her hafta başka bir küçük takım feda ediliyor. Bazıları ligin üstünü belli bir rekabetçi ortama oturtmak için alt sıralardaki takımların emeklerini hiçe sayıyorlar.” demişti.

Karabük’te kısa ama çok uzun yıllardır futbolun içinde olan Başkan Mustafa Yolbulan’ın ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı.

Şimdi bu noktada Sayın Yolbulan’a sormak gerekir:

Lig’in üstü dizayn ediliyor da, altı edilmiyor mu?

Puan cetveline baktığımızda, bunu açıkça görüyoruz. 13 maçta 5 Puanla son sırada olan Balıkesirspor, Büyüka’nın dediği gibi “düşme” hattından bile kopmuştu. Son 2 haftada 6 puan aldı. İlk yarının bitimine 2 hafta kala 11 puanla düşme hattındaki takımlarla eşitliği sağladı.

Ligin üstündeki rekabet alt sıralara da geldi. İlk 7 haftada 13 puanla 3.sırada yer alan Akhisar Belediyespor, 15.hafta sonunda 18 puanla 11. sırada yer alıyor.

İkinci yarı bu rekabet iyice kızışacak. Takımlar devre arası transferlerle kadrolarını mecburen güçlendirecek. İçinde bulunduğumuz sistem bu, parayı veren düdüğü çalacak.

Ligin üst blok sıralaması gibi, alt blok sıraları da dizayn ediliyor ve bu da herkesin gözü önünde yapılıyor.

“Peki, kim düşecek?” diye soracak olursanız;

Erman Toroğlu, yayın biterken son dakika da söyledi:

- “Karabük’ün 6 puanı hakemler tarafından gasp edildi.”

- “Sezon sonunda kim düşecek, hep birlikte göreceğiz”

Editör: Haber Merkezi