EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI VE TRAFİK MÜDÜRÜ KÖYLÜLERİ İKNA EDEREK YOLU ULAŞIMA AÇTI


 

20140919AW197140_02Karabük'te köylüler, köylerine giden yolun girişinin kapatılması nedeniyle Karabük Kastamonu karayolunu trafiğe kapattı.

Yüzüncü Yıl Kavşağı üzerinde toplanan Kılavuzlar köyü sakinleri köylerine giden yolun girişinin kapatılması dolayısıyla karayolunu 15 dakika trafiğe kapattı. Polisler ve köylüler arasında kısa süreli polemik yaşanırken, Emniyet Müdürü Yardımcısı Metin Gülşen ve Şehiriçi Trafik Müdürü Erol Meşe’nin çözüm üretileceği sözü verilmesi üzerine ikna olan köylüler yolu trafiğe açtı.

20140919AW197140_03Kılavuzlar köyü muhtarı Mithat Gümüş, köylerine giden giriş yolunun kapatılmasına tepki amacıyla toplandıklarını söyledi. Köylerine giden yolun eskisi gibi olmasını isteyen Gümüş, şöyle konuştu: "Girişin aşağıdan değil her zamanki yerine verilmesini istiyoruz. Bu konuda yetkili kimse bu konuya çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu konuya eğilmelerini istiyoruz. Köyümüze şuanda otobüs, kamyon gibi büyük araçların girmemesi yanı sıra otomobiller bile manevra yapamıyor. Bizim köyümüzün yolunun açılmasından başka talebimiz yok. Yolumuz açılmazsa farklı şeyler olacak. Ben köylüleri engelleyemiyorum. Ya ben istifa edeceğim ya da vatandaş arabaları ile yarın bugün gelecek tüm yolu kapatacak. 3 bin nüfuslu bir köye giriş verilmesi gerekiyor. Bu alt geçit, üst geçit yani herhangi bir giriş olabilir. Biz köyümüzde duruyorduk. Bu kavşağa ışık koydular. Köyümüzün girişini kapattılar. Kamuoyu oluşturmak için bunu yaptık. Bundan sonra ne gerekiyorsa yapacağız.”

Köylüler açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Editör: Haber Merkezi