ALİ KESKİNKILIÇ, AK PARTİ’DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI


 

keskinkilic-aday


TBMM Başbakanlık Özel Kalem görevlilerinden ve danışman Ali Keskinkılıç, 2014 yerel seçimlerinde Karabük'ün Safranbolu ilçesinden AK Parti belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Safranbolu AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş’e aday adaylığı için resmi başvurusunu yapan Ali Keskinkılıç, hedefinin oyları yüzde 50 arttırmak olduğunu söyledi.

Safranbolu’nun Şehrül eminliğe talip olduğunu ifade eden Keskinkılıç, “Atam Fatih'in söylediği gibi 'Ya ben Safranbolu’yu alırım ya da Safranbolu beni alsın' Millete hizmet yolunda kim var? diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan 'ben varım' demenin gereğine inanan bir dava ahlakı ve hizmet şuurundan ilham alarak Safranbolu'ya hizmet yoluna çıkmış bulunuyorum. 2002 yılından itibaren AK Partimizin verdiği her görevi 'Halka hizmet Hakk’a hizmettir' şuuru ile yerine getirdim.

Gençliğimin ilk yıllarından itibaren hayali ile geceleri uykusuz kaldığım gönlümde şehirlerin sultanı olan Safranbolu’muzun şehrül eminliğine talibim. Şehrül emin olmak, şehri ve içinde yaşayan her canlıyı emanet bilmek, bu emanete hizmet etmektir. Şehrül emin olmak, şehrin güvenilen idarecisi olmak, idare ederken, Hazreti Ömer gibi adil, Hazreti Ebubekir gibi sadık, Hz. Osman gibi eli ve gönlü açık, Hazreti Ali gibi vefalı ve bilge olmaktır. İnsanı temel alınmayan hiçbir idare asla başarılı olamaz. Şehirler insanın mutluluğu içindir. Şehirlere ne kadar yol ve köprü yaparsınız yapınız önemli olan insanın gönüllüne yaptığınız yol ve gönüllerine kurduğunuz köprüleridir” dedi.

Son 5 yıl içinde ülkenin en iyi kent uzmanlarına Safranbolu’nun her köşesi için çalışmalar yaptırdığını da belirten Keskinkılıç şunları söyledi;

“Kentimiz bizim dönemimizde insan odaklı bir anlayışla modern ‘’Kentsel Tasarım’’ anlayışı ile yeni döneme girecektir. Doğal ve tarihsel doku ile uyumlu olarak kentimizi yeniden tasarlanacak. Klasik şehirciliğin izdüşümü olan ve kentlerin buhranı haline gelen iki boyutlu imar anlayışını terk ederek, üç boyutlu imar anlayışına geçeceğiz. Bugün bunu yapmazsak asla yapboz tahtası olmaktan kurtulamayız. Atalarımızın dünyaya örnek olarak sunduğu Safranbolu’da abideleşen komşusunun güneşi kesmeyen; komşuna gölge etmeyen şehirciliğin modern izdüşümünü uygulamaya hazırız.

Kent iktisadı uygulamaları ile Safranbolu’muz işsizin aşsızın olmadığı model şehir haline gelecek. Safranbolu turizm hareketini ‘kitle turizmi anlayışı’’ ile çözemeyiz. Biz ‘alternatif turizm’ anlayışı ile sayısal artışla birlikte değer artışını esas alan bir modeli uygulayarak bu kaynağımızı verimli kullanacağız. Bu bize daha çok kazanç ve dönemsel olmayan yoğunluk sağlayacaktır. Kent markaları, kentsel demokrasi, kent kültürü, kent bilişimi, kentsel yönetişim ve kentsel sosyal politika gibi birçok çağdaş projeyi hayata geçirerek kentimizin geleceğini yöneteceğiz. Bu gün değişimden korkarsak yarını kaybederiz. Hayat yarın içindir. Her şey çocuklarımız içindir,bu gün değişerek yarını kazanacağız.

Her seçim bir sonraki seçimin provasıdır. Önümüzde milli egemenliğin millete devredileceği Cumhurbaşkanlığı seçimleri var bu gün alacağımız her oy gün için önemlidir. İnşallah bu görev bize verilirse hedefim sizlerle birlikte Safranbolu’da en az oylarınızı yüzde 50 oranın da artırmak olacaktır. Gönülleri kazanan seçimi kazanır. Biz insanımızın gönlünü biliriz. Seçimlerde sayın Başbakanımıza ve Mehmet Ali Şahin büyüğümüze layık bir sonuç için gayrete talibiz. Bu yolda yürürken beni yalnız bırakmayan teşkilatımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Bizler sefer ile yükümlü kullarız zafer Allah’tandır. Allah sonumuzu hayr eylesin. Yolda onun varlıkta onundur. Allah’ım Safranbolu’m hakkında ve bizim hakkımızda hayr olanı versin.”

Editör: Haber Merkezi