CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ADNAN KESKİN, KARABÜK’TE TAM BİR BÜTÜNLEŞME SAĞLANMASI İÇİN SERT REÇETEYİ UYGULADI.


KESKİN TEK İSİM ÜZERİNE KONGREYE GİDİLMESİNİ İSTEDİ.


BAYRAM KARADAĞ, ADNAN KESKİNE RESTİ ÇEKTİ VE ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI


 

chp-keskin-bayram

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Teşkilatının geçtiğimiz günlerde istifa etmesiyle birlikte olağan üstü kongre sürecine girildi.

Kongre öncesi Teşkilatlardan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin bu gün Karabük’e gelerek parti binasında saatlerce toplantı yaptı.

Partinin önde gelenleri, eski il başkanları ve muhtemel il başkan adaylarının da yer aldığı kalabalık bir partili gurupla sabah saatleri toplantıya giren Adnan Keskin, akşam saatlerine kadar parti binasından ayrılmadı.

Partililerin önde gelenleri ile ortak bir karara varılan görüşmeler sonucunda emekli öğretmen İbrahim Ayhan’ın İl Başkanlığında kayyum atandı.

Atanan kayyum yönetiminin kongreye tek liste ile girme çalışmaları yapılacağı belirtilirken, İbrahim Ayhan’ın Başkanlığında bir liste hazırlanacak ve kongreye gidilecek.

Atanan kayyum yönetiminde İbrahim Ayhan Başkanlığı’nda şu isimler yer aldı; Şermin Ölmez, Erdal Demir, Suat Atalay, Zeki Karadayı, Ali Özduran ve Ahmet Çakır.

 

ADNAN KESKİN, BAYRAM KARADAĞ’A YÜKLENDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, eski il başkanı Bayram Karadağ’ın aday olabileceğini söylemesi üzerine, ağır laflar söylediği ve Karadağ’ı partiyi Karabük’te mahvetmek ile suçladığı belirtildi.

Keskin’in, Bayram Karadağ’ı ağır eleştirmesi üzerine, Karadağ ve ekibi Adnan Keskin’e tepki gösterdiği ifade edildi. Sert geçen tartışmalar sonucunda Bayram Karadağ ekibi ile birlikte partiyi terk etti.

 

BAYRAM KARADAĞ, ADNAN KESKİN’E REST ÇEKTİ

CHP Karabük eski il başkanı Bayram Karadağ önümüzdeki kongrede aday olacağını resmen açıklarken, yakın çevfresine “Sayın Genel Başkan Yardımcımın bana yüklenmesine bir anlam veremedim. Demokrasilerde böyle yaptırımlar olmamalı. Demokratik bir kongre mi yapılacak, yoksa atama kongre mi yapılacak” şeklinde açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

 

MERKEZ İLÇE BAŞKANI SERKAN ADABAŞ’DAN DA KESKİN’E TEPKİ

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Serkan Adabaş, Adnan Keskin’in Bayram Karadağ’ın ve diğer adayların aday olmaması ve tek liste ile anlaşılarak bütünlük halinde kongreye gidilmesi söylemlerine tepki göstererek Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır ile partide tartıştığı ve “Belki ben de aday olacaktım.” Şeklinde söylemlerde bulunduğu ifade ediliyor.

Merkez İlçe Başkanı Adabaş’ın bu süreçte, Keskin’e bayrak açan Bayram Karadağ ile birlikte hareket edeceği belirtiliyor.

 

ZEKİ KARADAYI, ERDAL DEMİR VE BÜLENT TÜRKOĞLU ADAY DEĞİL

Adnan Keskin’in birlik içinde anlaşılarak tek listeyle kongreye gidilmesi isteğine kulak veren Zeki Karadayı, Erdal Demir ve Bülent Türkoğlu partinin bütünlüğü için aday olmayacaklarını ilan ettiler.

 

ERDAL DEMİR LİSTEDE

CHP’nin en güçlü İl Başkan adayı olan Erdal Demir, Adnan Keskin’in işaret ettiği tek liste çağrısına destek verdi. Kayyum il yönetimine giren Erdal Demir “Önemli olan partimizin birlik ve bütünlüğüdür. Tüm partililerimizi tek bir çatı altında toplayarak, kavga ortamından uzaklaşmak için tüm çabamı sergileyeceğim.” Dedi.

 

Editör: Haber Merkezi