Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Karabük Belediyesi önünde grev başlatarak Gezi Parkı olaylarına tepki gösterdi


 

20130604AW000843_015 Haziran'da yapacağı grevi Taksim Gezi Parkı olaylarının ardından 1 gün öne çeken KESK, bugün 12.00'den itibaren iş bıraktı. 5 Haziran'da grev yapacağını daha önce açıklayan KESK, eylemini bugün öğle vakti başlattı.

KESK Karabük Şubeler Platformu da bugün meydanlara indi. Saat 14.30'dan itibaren Karabük Belediyesi önünde toplanan kalabalık çeşitli sloganlar attı. Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Ayşegül Sarı Terzioğlu, her türlü baskıya rağmen KESK'in iş güvencesinden asla taviz vermeyeceğini söyledi.

Halkın tüm kesimleri gibi, kamu emekçilerinin işine geleceğine ve yaşam alanlarına sahip çıkmaya kararlı olduğunu anlatan Terzioğlu, şöyle konuştu;

20130604AW000843_02"Sömürü ve yağmaya karşı emeğin hakkını, savaşa karşı barışı, emperyalizme karşı bağımsızlığı, ırkçılığa ve şovenizme karşı hakların kardeşliğini kararlılıkla savunan KESK’liler olarak, bu değerlerin hedef tahtasına konduğu koşullarda ne iş güvencesinden ne de sendikal hak ve özgürlüklerden söz etmenin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle grevimizi bugünden itibaren tüm yurtta başlatıyoruz"

Kalabalık Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylar yüzünden AK Parti aleyhine slogan atarak olaysız dağıldı. Bugün başlatılan eylem tüm ülkede yarın da devam ettikten sonra sona erecek.

Editör: Haber Merkezi