Karabük'te Yavuz Sultan Selim Yurtları tarafından açılan kermeste, kesilerek etinin satılacağı deveye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi


 

20130528AW000568_02Şehir merkezindeki bir alışveriş merkezinde açılan bir kermeste kesilmek için Aydın'dan getirilen 350 kiloluk erkek deveyle vatandaşlar ve çocuklar deveye büyük ilgi göstererek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kermes öncesi üzerine ‘Kerme Davet’ afişi asılarak kentte gezdirilen 350 kiloluk deve büyük ilgi görüyor.

Öğrenciler yararına yapılan kermesin açılışında konuşan Yavuz Sultan Selim Yurtları Genel Koordinatörü Ziya Güngören, “Bu kermes eğitimin değerini arz eden ve eğitime verilen kıymetin milletimize anlatmak için yapılıyor. Yaklaşık bin öğrenciyi barındırıyoruz. Karabük eğitime değer veren bir ve ancak verdiği değeri de elde eden bir il. Açacağımız kermes maddesi ve manası ile çok değerli” dedi.

Açılışa katılan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, "İnsanlığı bir noktadan bir noktaya getirmelerde katkı verenlere Allah Razı olsun.Yarınların daha güzel olsun diye gayret edenlerin çabaları boşa kalmayacaktır. Yapılan çalışmaları ve gösterilen emekleri gördükçe gençlere yönelik umudumuz kat ve kat artıyor” diye söyledi.

Konuşmaların ardından yaklaşık bir hafta açık kalacak olan kermesin kurdelesi kesildi. Öte yandan kermes için getirilen deve’de kesilerek kermes yararına satışı yapılacak.