Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, kendilerini ziyaret eden Kastamonu Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar’a kentin karayollarıyla ilgili sıkıntılarını ilettiklerini söyledi


 

20130417AW001122_01Büyükgenç, dün kendilerini ziyaret eden ve KARES AVM toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Kastamonu Karayolları 15. Bölge Müdürü ile kentte yapılması gereken çalışmaları görüştüklerini ifade etti.

Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, gerçekleşen toplantıda, Karabük’te ortak aklı önemsediklerini belirterek, “Önerilerimizden belki de en önemlisi Karabük trafiğini de rahatlatacak olan Çevre yolu projesidir. Bir diğeri ise 22 bin öğrencisi olan Karabük Üniversitemiz öğrencilerinin yoğun olarak kullandığı 100. Yıl mahallesi ile üniversite mahallesi arasında olan yola üst geçit yapılmasıdır. Ayrıca zaman zaman bu Safranbolu - Karabük - Kastamonu yol üzerinde bulunan akıllı kavşak olarak ta nitelendirilen kavşağın uzun metrajlı araçların geçişinde problemler çıkardığı, mümkünse bunun değiştirilmesidir, yine MEDİKAR hastanesi önünde çok sayıda kaza olmaktadır burayla ilgili bir çalışma yapılması da taleplerimiz arasındadır ” dedi.

Kastamonu 15.Bölge Müdürü Sami Uyar ise, yoğunluklu olarak Üniversite öğrencilerinin kaldığı üniversite mahallesi ile 100.yıl mahallesini birbirine bağlayacak olan üst geçidin 26 Nisan tarihinde ihalesinin yapılacağını belirterek, “Safranbolu -Karabük yol ayrımında bulunan akıllı kavşağın değiştirilecek ve köprülü üst geçit olarak yapılmak üzere projesi onaylandı. Karabük çevre yolu ile ilgili olarak ta iki farklı güzergah üzerinde çalışmalar yürütülüyor. Karabük’e çevre yolu projesinin kabul edildi ancak güzergah belirleme çalışmaları devam ediyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi