Karabük Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç başkanlığında toplandı.

 

20130312AW000545_02Toplantıda 29 Ekim tarihinde Çocuk Meclisince yapılan toplantıda alınan kararlar gözden geçirildi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yapılması istenilenler üzerinde durularak Kent Konseyi Çocuk Meclisi web sayfasının yapılmasını ve hizmete girmesini sağlayan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a teşekkür edildi.

Toplantı sonrası Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç yaptığı açıklamada “Bugün çocuk meclisimizin üyeleri ile bir araya geldik. Toplantımızda meclis üyelerimiz ile 29 Ekim günü ilimiz yöneticilerinin de katılımı ile çocuk meclisimiz tarafından yapılan toplantıda alınan kararlar gözden geçirildi ve hangi kararların uygulanıp uygulanmadığı üzerinde duruldu. Çocuk meclisi üyelerimiz aldıkları birçok kararın yetkililer tarafından uygulanmamasının ve gereğinin yapılmamasının üzüntüsünü yaşadılar. Ancak bunun yanında Çocuk Meclisi web sayfasının yapılmasını üstlenen Karabük Üniversitemizin Rektörüne verdiği sözü tutarak Çocuk Meclisimizin web sayfasını yaptırdığı ve hizmete girmesini sağladığı için teşekkür ettiler ve çocuklarımız Çocuk Meclisi web sayfalarının hizmete girmesinden oldukça mutlu oldular. Bunun yanında toplantımızda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramında neler yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Ayrıca çocuklarımızın yeni bir proje çalışmaları oldu. Bu projemizi de yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Karabük kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, 29 Ekim tarihli toplantıda çocuk meclisimizce alınan kararları bir kez daha kamuoyu ile paylaşarak yetkililere bu kararları bir kez daha hatırlattı ve gereğini yapmalarını istedi.

ÇOCUK MECLİSİNDE ALINAN KARARLAR
Karabük Kent Konseyi Çocuk Meclisinde; “Bundan böyle İlimizde kurulacak olan 23 Nisan kutlama komitelerinde ve cumhuriyet Bayramı Kutlama komitelerinde çocuk meclisini temsilen 3 arkadaşımızın görevlendirilmesi; çocuk ormanı oluşturularak 23 Nisan tören programlarında Çocuk Meclisi ormanına ağaç dikme faaliyetlerinin de eklenmesi; İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Bilim-Sanat Merkezinin açılması veya Belediye Başkanlığınca Bilim Merkezi yapılarak açılması; Çocuk Meclisi web sayfasının yapılması; Çocuk Meclisimiz bünyesinde bir tiyatro topluluğunun oluşturulması ve bu topluluğu çalıştırmak üzere Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından bir eğitmenin görevlendirilmesi ve 23 Nisan gününe tiyatronun hazır hale getirilmesi; Karabük Belediyesi bünyesinde Çocuk Zabıta ekibinin oluşturulması ve 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında okul kantinlerinin ve fast-foodların çocuk zabıtalar tarafından denetlenmesi; Çocuk Meclisine İl Emniyet Müdürlüğünce trafik polisi eğitimi verilmesi ve bu arkadaşlarımızın Çocuk Polisler olarak görev almalarının sağlanması; üniversitemizde de uygulanan nadide bir proje olan özlü sözlerin belediye başkanlığı ve valiliğimizce toplu yaşam alanlarında, toplu taşımalarda uygulanarak ışıklı tabelalar olarak asılması” kararları alındı.

Editör: Haber Merkezi