20140121AW000907_01Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, kentte meydana gelen ölümlü trafik kazası ile ilgili açıklama yaparak, teoride her şey yapılsa da can kayıpları yaşandığını söyledi.

Büyükgenç, Karayolları Bölge Müdürlüğünün Kent Konseyinin girişimleriyle ve yaptığı görüşmelerle o bölgeye bir üstgeçit yapıldığını ancak bu üstgeçit maalesef hem hastalarımız hem de gençlerimiz tarafından yeterince kullanılmadığını söyledi.

Özcan Büyükgenç, bugün MEDİKAR hastanesi önünde üzücü bir trafik kazası yaşanarak 47 yaşındaki bir bayanın hayatını kaybettiğini belirterek, “İnsan canı çok önemlidir. Biz “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” diyen atalarımızın torunlarıyız. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz Kent konseyimizin de girişimleriyle ve yaptığı görüşmelerle o bölgeye bir üstgeçit yaptı. Ancak bu üstgeçit maalesef hem hastalarımız hem de gençlerimiz tarafından yeterince kullanılmamakta. O bölgede trafik hız sınırı 50 kilometre olarak belirlendi ancak maalesef çok zaman bu hız sınırına uyulmadığı da görülmekte. Teoride her şey yapılmış gözüküyor olsa da ancak buna rağmen bu günde olduğu gibi maalesef can kaybı yaşanabiliyor. Bu can kayıplarının önlenmesi için o bölgede trafik ekiplerince radarlı hız denetimlerinin yapılmasında fayda görmekteyiz. Ayrıca o yol üzerinde beyaz hız kesicilerin konması ve üst geçidin kullanılması için gerekli uyarı levhaları ile birlikte tel çit çekilmesinin bu tarz ölümlü kazaları önleyeceği veya azaltacağına inanmaktayız. Özellikle o bölge de Üniversitemizin hızlı gelişiminden kaynaklı Genç nüfusunda ve Hastaneden kaynaklı olarak ta hasta sayısında büyük bir artış gözlemlenmektedir. Bu artışın göz önünde bulundurularak yeni can kayıplarının önüne geçilebilmek amacı ile yetkililerce yeni önlemlerin alınması önem arz etmektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi