Türkiye İş Kurumu’ndan  (İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği verilecek.


 

20140715AW144273_01-(1)Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, özellikle engellilerin kendi işlerini kurmalarına yönelik projelere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Güven, “Özellikle sivil toplum kuruluşları ve işverenler engellilerin işe yerleşmesini veya işe uyumlarını artıracak projeleri hazırlamaları halinde finansal destek verilecek. İşgücü piyasasında dezavantajlı konumda yer alan kesimlerin başında yer alan engellilere yönelik olarak, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan bugüne kadar yaklaşık 120 milyon kaynak tahsis edildi. Söz konusu fonun yönetiminden sorumlu olan Komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verilebilecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi