Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, 8 Kasım eylemlerinin 27. yılı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kenan Yılmaz, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün 8 Kasım 2021…

27 Yıl önce dönemin hükümetinin özelleştirilmesi olmaz ise kapatılması kararını aldığı Karabük Demir Çelik Fabrikalarını yaşatmaya, sahip çıkmaya karar veren bir kentin, bir yörenin onurlu direnişinin 27. yıl dönümündeyiz.

84 yıl önce temelleri atılan, 8 Kasım 1994 yılında yapılan eylemlerle yeniden hayat bulan, o günün Karabük Demir Çelik Fabrikaları, bugünün Kardemir’i bu şehrin bu yörenin ruhu, kuruluş sebebi ve hayat kaynağıdır.

“8 Kasım çelik işçisinin Karabük halkının, yöre insanının ekmeklerinin ellerinden alınmasına yüksek sesle ‘topyekûn olmaz, fabrikalar kapatılamaz’ denilmesinin, emeğin, alın terinin tarihe geçtiği gündür. 

Bu direniş, gerçekte emeğe, alın terine, insan onuruna sahip çıkmanın destanıdır. 

Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin sanayisine, ekonomisine, gelişmesine büyük katkılar yapan bir ülkenin kalkınması ile anılan bu fabrikaların, 24 Nisan kararları ile kapatılmasına karar verilmesi, çelik işçisini Karabük ve yöre halkını derinden sarsmış, ekonomik ve sosyal bir çöküntüye sebep olmuştur.

Bunun neticesinde Özçelik İş Sendikası ve unutulmaz lideri Metin Türker’in önderliğinde başlayan bu karara karşı çıkma eylemleri 8 Kasım da zirve noktasına çıkmıştır. 

Bugün yapılan mücadelenin haklılığını çok daha iyi anlıyoruz. Bu mücadeleyi başlatanları, direniş ateşini yakanları başta ebedi Genel Başkanımız Metin Türker olmak üzere saygıyla, minnetle anıyoruz. Aramızdan ayrılanlara rahmet, yaşayanlara sağlık ve selâmet diliyoruz. 

Bu vesile ile Çelik İşçileri olarak bu fabrikaların bir daha o günleri yaşamaması için 8 Kasım’da Verilen kavganın, mücadelenin ruhunu içimizde taşıyacağımızı, alın terimizin son damlasına kadar çalışacağımızın sözünü veriyoruz, kararlılığımızı teyit ediyoruz.

Fabrikamız ‘Kardemir’ sonsuza kadar yaşasın, emek alın teri hakkını alsın. Karabük'ümüz büyüsün, gelişsin. 8 Kasım’ı yaşayanlar unutmasın, unutturmasın. Yeni nesiller ders çıkarsın, not alsın.”