Kötü hava koşulları Karabük ve çevresini de vurdu.


Başlıksız-1 kopya

Karabük-Gerede Karayolu Kemikli Rampaları Mevkii'nde kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım zaman zaman dururken, yolda kalan TIR’ların imdadına ise traktörler yetişti.

Karabük’te dün sabahtan buyana etkili olan yoğun kar yağışı sonrası İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan D-100 karayolu Kemikli Rampaları'nda özellikle ağır vasıta araçların yolda kalması sonucu trafik uzun süre durdu. Karayolları ekiplerinin de tıkanan trafikten dolayı kar küreme ve tuzlama çalışması yapamazken, sürücülerin imdadına ise seyyar zincir satıcıları ile traktörler yetişti.

Rampalara çıkmakta zorlanan ve yolda kalan TIR’lar, traktörler yardımı ile, otomobiller ise zincir takarak sorun aşılırken yol da yeniden ulaşıma açıldı.

Etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle onlarca TIR yol kenarlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Öte yandan Karayolları ekipleri karayolunda tuzlama ve kar küreme çalışması yaparak yolun trafiğe açık kalmasını sağlamaya çalışıyor.

Kar yağışı nedeniyle yol kenarlarına ve benzin istasyonlarına sığınan TIR sürücüleri için ise Eskipazar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ekmek, helva, meyve suyu ve su’dan oluşan erzak yardımında bulundu.