20130702AW000433_01İsviçre’nin Montreux şehrinde 30 Haziran-2 Temmuz 2013 tarihleri arasında 21. si gerçekleştirilen Liderler Zirvesinde, Avrupa İş Konseyi (EBA) Socrates Komitesi tarafından Karabük Üniversitesi’ne “En İyi Üniversite” ödülü, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a da ‘Yılın En İyi Rektörü’ ödülü takdim edildi

Avrupa İş Konseyi (EBA), İngiltere'de kurulmuş ve Avrupa Rektörler Kulübü (CRE), Uluslararası Liderler Kulübü (ICL) ve Avrupa'nın en güçlü sivil toplum örgütü (KGMV) iş birliği ile yönetilmektedir. Avrupa İş Konseyi tarafından verilen Uluslararası Socrates Ödülü kendi alanlarında yaptıkları çalışmalarla uluslararası toplumun sosyal, ekonomik, kültürel gelişimine ve uluslararası işbirliğine katkı sağlayan şahıs, kurum ve kuruluşlara veriliyor.

Avrupa İş Konseyi Socrates Komitesi tarafından, Bölgedeki güçlü konumu, devlet eğitim sistemi için yüksek önem taşıması, eğitim düzeyindeki yüksek kalite, eğitim sürecindeki organizasyonu ve kalitesi Avrupa'daki yüksek öğrenim süreçlerinin örgütlenmesinde en iyi örnekleri ortaya koyma, akademik profesyonellik, kaliteli araştırmacılık, uluslararası programların geliştirilip gerçekleştirilmesi yönünde en güzel örnek olması sebebiyle Karabük Üniversitesi eğitim alanında ‘En İyi Üniversite’si seçilirken, kurumun bu başarıyı yakalamasından dolayı Rektörü olarak Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise ‘Yılın En İyi Rektörü’ ödülüne aday gösterilirken araştırması Avrupa İş Konseyi(EBA), Oxford ve Birleşik Krallık analitik merkezleri tarafından yapıldı.

İş ve bilim adamları, rektörler, finansörler, diplomatlar, ticaret odaları liderleri, iş dernekleri, iş ve mesleki birliklerden 30’dan fazla ülkeden katılımcının bir araya geldiği ve Socrates ödül töreninin de gerçekleştiği Liderleri Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Avrupa İş Konseyi CEO’su John W. A. Netting, “Yılda iki kez yapılan Socrates ödülleri, ekonomi, siyaset, eğitim ve kültür gibi alanlarda uluslararası fikir ve deneyim değişimini destekleyen ve mesleki başarıları olanlara, Uluslararası Socrates Komitesi tarafından dikkatli bir seçim süreci yapılarak, hak edenlere verilir. Liderler Zirvesi’ni 30’dan fazla ülkeden 120’nin üzerinde bir katılımcı ile gerçekleştiriyoruz. Katkı ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından devam eden programda Avrupa İş Konseyi Socrates Komitesi tarafından belirlenen 2013’ün en başarılı kurum kuruluşların katılımcılarının alanlarında yaptıkları sunumlarla devem etti.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise programda yaptığı konuşmasında, Avrupa İş Konseyi Socrates Komitesi tarafından Karabük Üniversitesi’nin eğitim alanında ‘En İyi Üniversite’, benimde ‘Yılın En İyi Rektörü’ ödülüne aday gösterilmiş olmanın onuru ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Karabük Üniversitesi ve şahsımı bu ödüle aday gösteren Socrates Komitesi’ne en samimi duygularımla teşekkür ederim. Aynı zaman da bu başarıya birlikte imza attığımız Karabük Üniversitesi çalışma arkadaşlarıma, öğrencilerime, bize inanan ve katkılarını esirgemeyen değerli Karabük Halkına bana bu onuru yaşattıkları için şükranlarımı sunarım” dedi.

Konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, bu ödüle layık görülmesine etken olan 5 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirilen bu başarının hikayesini bir tanıtım sunumu ile anlattı.

Gün boyu süren sunumların ardından Socrates ödül törenine geçilerek, 2013’ün alanlarında en iyi ve başarılı olan kurum kuruluşlarına ödülleri takdim edildi.

Eğitim alanındaki başarılı ve dinamik gelişmesinden dolayı Karabük Üniversitesi’ne ‘En İyi Üniversite’ kurumun bu başarıyı yakalamasından dolayı Rektörü olarak Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a da ‘Yılın En İyi Rektörü’ ödülünü Avrupa İş Konseyi CEO’su John W. A. Netting takdim etti.
Ödüllerin takdiminin ardından sona eren sıcak samimi bir atmosferde düzenlenen Liderler Zirvesi programı boyunca Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal otuzdan fazla ülkeden katılan ekonomi, siyaset, eğitim ve kültür gibi alanlarda faaliyet gösteren iş ve bilim insanlarıyla Türkiye ve Karabük Üniversitesi arasında uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi konusunda görüşmeler yaptı.

Editör: Haber Merkezi