Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda Nar V2 adlı aracı ile boy gösterdi.


 

20151207AW598164_01Türkiye İnovasyon Haftası’nın açılışının yapılmasının ardından KBÜ takım standı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Çeşitli iş adamları ve ziyaretçilere aracın tanıtımı takım üyeleri tarafından yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş aracın bulunduğu standı ziyaret ederek anı defterine duygularını paylaştılar.

KBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı KBÜELAR Akademik Danışmanı Prof. Dr. Raif Bayır, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen ‘Türkiye İnovasyon Haftası 2015’ sona ererken, katılım 3 günde 50 bin kişiye ulaştığını söyledi.

Alternatif enerji yarışlarına katılan 43 üniversiteden sadece 6’sının kendini tanıtma imkânı bulduğu İnovasyon Haftası’nda Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı olarak en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Bayır, “İnovasyon haftası boyunca başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından takımımız standı ziyaret edilerek, takım anı defterine görüşlerini ve tebriklerini bildirdiler.

Üniversitemiz ve KBÜELAR takımı adına onur ve gurur duyduk. Bu faaliyetimize ve çalışmalarımıza destek olan Üniversitemiz Rektörlüğüne ve yönetimine, emeği geçen öğretim elemanı ve öğrencilerime teşekkür ederim.” dedi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ise, Karabük Üniversitesi kurulduğu günden bu güne teknolojik yatırımlara çok önem verdiğini kaydederek, “Bu çalışmalarla KBÜELAR ekibi Türkiye İnovasyon Haftası’nda Üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmiştir.

Bu bizim için büyük bir onurdur. Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı, KBÜELAR Takımı Akademik Danışmanı Prof. Dr. Raif Bayır’a, Akademisyenlerimize ve Takımımızı oluşturan her öğrencime ayrı ayrı emeklerinden ve göstermiş oldukları başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi