20161010aw869361_01Karabük üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi’nin ev sahipliğinde, Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Optik, Refraksiyon ve Az Görme Rehabilitasyonu (ORR) birimi tarafından gözlük muayenesi, gözlük camları ve az görme rehabilitasyonu konularında uygulamalı kurs verildi.


 

7-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen “TOD XI. Esat Işık Uygulamalı Optik, Refraksiyon ve Az Görme Rehabilitasyonu” kursunda gözlük muayenesinin incelikleri, gözlük camlarının özellikleri ve az görme rehabilitasyonu ile ilgili bilgiler konularında uzman eğitimciler tarafından aktarıldı.

KBÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen kursun açılışında konuşan TOD Başkanı Prof. Dr. Zeki Büyükyıldız, kursta, gözlük muayenesi, gözlük camları ve az görme rehabilitasyonu konularında eğitim verildiğini söyleyerek, "Öğrenci olarak sizler de bu zorlu yolda yol almaya başladınız.

İşiniz zor. Ama insanlara hizmet etmek, yani doktorluk insanı umutlandıran, huzur veren, hasta iyileştiğinde mutlu eden bir meslektir. Bu yoğun çalışmalarda ve zorlu yollarda stresimizi hafifletmek için sosyal faaliyetler ile uğraşmanızda yarar var." dedi.

Editör: Haber Merkezi