KBÜ Kızılay Kulübü ve LÖSEV Gönüllüleri tarafından 10-11-12-13 Aralık 2014 tarihleri arasında “Bir Dilek Tutun Geliyoruz” sloganı ile yardım kampanyası düzenleyerek Şanlıurfa Yığınlı İlk ve Ortaokulu öğrencilerine yardım kolileri gönderdi.


 

4-(12)Gönüllü öğrencilerin yapmış olduğu kampanya ile mont, bot, atkı, bere, pantolon ve kırtasiye malzemeleri gibi öğrencilerin ihtiyaç duyduğu malzemeleri yardımseverlerden toplayarak, Şanlıurfa Yığınlı İlk ve Ortaokulu öğrencilerine soğuk kış şartlarında eğitimlerine bir nebze olsun katkı olması için yardım eli uzatıldı.

Koliler yerine ulaşarak kardeşlerimizin yüzü güldü diyerek sözlerine başlayan, Kızılay Kulübü öğrencimiz Aslıhan Börekçi ; “Şu kış mevsiminde terlikle okula giden minikleri sevindirebiliriz diye düşünerek bu kampanyayı başlattık. Şanlıurfa Yığınlı İlk ve Ortaokulu’ndaki zor durumda olan miniklerimiz için topladığımız 18 kolilik yardım paketi sahiplerine dağıtıldı. 10-12 Aralık 2014 tarihlerinde Üniversitemizde açtığımız stant öğrenci arkadaşlarımızdan büyük destek gördü. Bu kadar kısıtlı zamanda böylesi bir yardım ancak güzel yürekli yardımseverler sayesinde yapılabilirdi. Evet hala eksik var oldukça da fazla fakat ellerindeki maddi imkanı sınırlı olan yardımseverler ve okul arkadaşlarımızdan da daha fazlası beklenemezdi. Kardeşlerimiz bize bir de not yazıp göndermeyi ihmal etmemişler. “Aynı Yarınlara Büyüyoruz” diyerek küçücük yürekleri ile kocaman bir söz söylemişler. Her gülümsettiğimiz yüz bizimde yüzümüzü güldürüyor. Onların ayakları ısındığında bizimde yüreğimiz ısınıyor. Vahap Osmanlı “Çünkü onların gülüşlerinde cennet vardır. Bu yüzden üzmeyin çocukları bırakın cennet dolsun yeryüzüne.” diyor. Hep birlikte yer gök cennet olana kadar uğraşalım. Destek olan tüm üye arkadaşlarımıza ve yardımseverlere sonsuz teşekkürler. Yüreğinize sağlık.” dedi.

3-(30)Duygularını ifade eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Karabük Üniversitesi Kızılay Kulübü ve LÖSEV Gönüllüleri öncülüğünde öğrencilerimiz, Şanlıurfa Yığınlı İlk ve Ortaokulu öğrencilerine hazırladıkları yardım kolilerini ulaştırdılar. Karabük Üniversitesi Rektörü olarak öğrencilerimizin örnek davranış göstermeleri beni çok gururlandırdı. Bu projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan Kızılay Kulübü ve LÖSEV Gönüllüleri’ne başta olmak üzere yardımseverlere ve öğrencilerimize şükranlarımı arz ediyorum. Kardeşliğe ne kadar önem verecek olursak başarıya o kadar ulaşmış olacağız. Umuyorum ki ulaştırılan koliler Şanlıurfa Yığınlı İlk ve Ortaokulu öğrencilerimizin bir nebzede olsa ihtiyaçlarını karşılar. Ben tekrardan emeği geçen ve yardımlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi