Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) Mavera İlim, Fikir ve Sanat Kulübü’nün katkılarıyla Siyer Vakfı Kurucu Başkanı Muhammet Emin Yıldırım’ın konuk olduğu, “Vahyin Yetiştirdiği Gençler” isimli söyleşi düzenlendi.


 

20160302AW676085_02Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’ndaki etkinliğe İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer, İl Defterdarı Osman Kocaş, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Kadir Öztürk ile öğrenciler katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sonrasında gösterilen Hicri 1437 Kuran Yılı tanıtım filmi ile başlarken, Vahiy Evinin Yiğidi Ali Bin Talib’in konu edindiği söyleşide Siyer Vakfı Kurucu Başkanı Muhammet Emin Yıldırım, Vahiy Evinin Yiğidi Ali b. Ebi Talip (ra)’in şahadetinden sonra da çıkan birçok olayda bile adının olduğunu ifade ederek, “Sahabe içerisinde çok farklı bir yeri ve konumu olan Allah Resulü (a.v.s) dünyasında farklı bir değeri olan sonraki süreçte de en fazla adından bahsettiren Ali Bin Talib (r.a)’in vahiy evinde yetişmek Hz. Ali (r.a)’ye başka meziyetler kazandırıyor.

Hz. Ali (r.a)’nin yetiştiği beş ev vardır ki bunlar; Babası Ebu Talib’in evi, Mürebbisi Hz. Hatice’nin evi, annesi Hz. Fatıma’nın evi, hanımı Fatıma’nın evi ve Ehlibeyt mensuplarının sığındığı evlerdir” dedi.

‘Hz. Ali ve Kuran-ı Kerim Ahlakı’ konusuna da değinen Yıldırım, “Hz. Ali Kuran-ı Kerim ahlakı ile ahlaklanmıştır. Kuran’ı Kerim’in ahkamı ile amel etmiştir. Kuran-ı hüzünlerinin kederlerinin teselli kaynağı olarak edinmiştir.

 

 

20160302AW676085_01Kuran-ı Kerim’i haksız ticarete, siyasete ve dünyevi menfaatlere asla alet etmemiştir. Kuran-ı Kerim’le bir istikamet kazanmıştır sonuna kadar da o istikametini ilk günkü canlılığıyla muhafaza etmiştir.” Diyerek sözlerine son verirken günün anısına İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer, Siyer Vakfı Kurucu Başkanı Muhammet Emin Yıldırım’a hediye takdim etti.

Editör: Haber Merkezi