20140310AW029921_01Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yeşilay Kulübü tarafından Yeşil Ay Haftası kapsamında ‘Sigara ve Bağımlılık’ konulu konferans düzenlendi.

Karabük Yeşilay Derneği Başkanı ve KBÜ Öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Karacan´ın katılımlarıyla Fen Fakültesi salonunda gerçekleştirilen konferansta sigaranın zararları anlatıldı.

Doç. Dr. İsmail Karacan, sigarayla mücadelede devletin bu işin ciddiyetini dikkate alarak bir takım yeni düzenlemeler yaptığını belirterek, “ Sigara içmeyen vatandaşların zarar görmemeleri için tütün mamullerinin kapalı alanlarda içilmesi yasaklandı. Artık insanlar kapalı alanlarda, otobüslerde, kafeteryalarda, lokantalarda ve kahvehanelerde rahat rahat dumansız bir havada oturmaktadırlar. Eskiden otobüslerde bir yerden bir yere seyahat ederken insanlarımız, bizi ve çocuklarımızı zehirliyordu. Dolayısı ile sigara hava kirliğine sebep oluyor, sigara içmeyenlerin tam dört bin tane zehirli madde almasına neden oluyor. Sağlıklı ve güzel bir yaşam sürmek varken kendimize ve çevremizdekilere kötülük yapmayalım. Devletimiz sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza çok güzel imkanlar sağlamakta ve bırakma konusunda yardımcı olmaktadır. Bir tane sigara içen kişide bile sadece 50 bin beyin hücresi ölmekte, 20 tane röntgen çekilmiş gibi ultra viyola ışınların verdiği zarar kadar kendilerine kötülük etmektedirler ” dedi.

Editör: Haber Merkezi