Karabük Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü tarafından Mini Sumo ve Çizgi izleyen Robot olmak üzere 2 kategoride düzenlenen Saf-Run Robot Yarışması sona erdi. 


 

20140505AW080613_03-(1)Karabük Üniversitesi Gökşen M.YÜCEL Spor Salonu´nda eleme usulüyle gerçekleşen ve iki gün süren Saf-Run Robot Yarışması’nda 4 Lise ve 8 Üniversiteden Mini Sumo da 34 ve Çizgi İzleyen de 16 olmak üzere toplamda 50 robot mücadele etti.

Saf-Run Robot Yarışması’nın yarı final ve final yarışmalarının yapıldığı ikinci gününe Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı ile öğrenciler katıldı.

Yapılan yarışlar sonrası Mini sumoda kategorisinde, Kocaeli Bahçecik Endüstri Meslek Lisesi ‘Şovalye’ adlı robot ile birinci olurken, Konya Adil Karaağaç Endüstri Meslek Lisesi ‘Şehzade El Brusa’ adlı robot ikinci, Kocaeli Bahçecik Endüstri Meslek Lisesi ‘Swindler’ adlı robot ile üçüncü oldu.

Çizgi izleyen kategorisinde ise, Celal Bayar Üniversitesi’nden ‘Rood Runner’ adlı robot birinciliği kazanırken, İkinciliği ‘Osman’ adlı robot ve üçüncü ‘Proksima’ adlı robot elde etti.

Çizgi izleyen kategorisinde Erciyes Üniversitesi’ne Juri özel ödülü verildi.Yarışmanın sonucunda yapılan ödül töreni ile dereceye girenler ödüllendirildi.

Ödül takdim töreninde konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, “Bu organizasyonu gerçekleştiren IEEE Öğrenci Kulübü öğrencilerimize ve siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Görüyorum ki teknik liseler katılmış ve başarılılar da, bende bir teknik lise mezunuyum. Bu tür yarışmalar gençlerimizin ufkunu açıyor. Tüm katılımcıları tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.