1.-(24)Türkiye’nin en fazla öğrenciye hazırlık eğitiminin verildiği Karabük Üniversitesinde (KBÜ) her yıl düzenli olarak hazırlık eğitimi alacak öğrencilere, hazırlık eğitimine ilgi ve dikkatlerini çekmek amacıyla yapılan hazırlık sınıfları oryantasyon programı başladı.

KBÜ Merkezi Derslikler Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Tosuncuoğlu, Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanları ve İdari Personeli ile öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Tosuncuoğlu, “ Biliyorsunuz ki teknoloji hızla gelişmekte ve değişmektedir. Bizlerde bu değişime ayak uydurmak için artık sadece sınıflarda yüz yüze vermiş olduğumuz eğitimin yanı sıra geçen yıl başlattığımız web tabanlı eğitime bu yılda devam etmekteyiz. Bilgisayar destekli eğitimle, öğrencilerimiz şifreleri ile girdikleri eğitimlerde düzenli olarak quiz olmakta, ödev yapmakta, ders takibini ve ders tekrarını yapmaktadır. Türkiye’nin en çok hazırlık öğrencisine eğitim veren Karabük Üniversitesi’dir. Sistemli ve disiplinli çalışma ile öğrencilerimiz başarı sağlayacaklardır” dedi.

Karabük Üniversitesi’nin vizyonunun ve başarılarının en önemli unsurlarından biri hazırlık sınıflarına vermiş olduğu önemdir diyen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “ 2014-2015 Eğitim Öğretim yılımız Üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Karabük Üniversitesi’ni tercih ederek üniversitemizi kazanan ve gelen öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Karabük Üniversitesi’nin bugün rekabet etme gücü yüksekse bu tamamıyla 7 yıl önce almış olduğumuz kararlara ve belirlemiş olduğumuz vizyona bağlıdır. Biz Karabük Üniversitesi olarak farkındalığı ancak yabancı dile verilen önemle sağlanacağının bilincindeydik. Almış olduğumuz kararlarla tüm birimlerimize hazırlık eğitimi koyduk ve bugün geldiğimiz noktada bunun ne kadar doğru olduğunu gördük. Türkiye de bulunan 187 Üniversite arasında en çok hazırlık öğrencisine eğitim vermektedir. Amaca ne kadar ulaşılırsa o kadar başarılı olunur. Bugün Karabük Üniversitesi ülkemizin ve dünyanın gözü üzerinde olan popüler bir üniversite haline gelmiştir. Siz değerli okutmanlarımız da bunun bilinciyle hareket ederken buradaki kazanımlarınızın gelecekte sizlere yardımcı olacağının farkındasınız. Aranan elemanlar olmak istiyorsanız bugünden bunun planlarını yapmalısınız. Bölümünüzü bitirip çok iyi bir eleman olmanın yanında iyi bir yabancı dilinizde olmalıdır. İngilizceyi öğrendiğinizde yurtdışı imkânlarınız olacaktır. Gelecekte güçlü olmak, rekabet etmek için dil eğitimini en iyi şekilde öğrenmeniz gerekir. Bu yıl dil eğitimini çok iyi öğrenerek, sosyal aktivitelere katılmanız sizlere katkı sağlayacaktır. Evrensel ve yeniliklere açık olmanız sizleri her zaman bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. Bizler bilinenleri tekrar etmeyerek kısa sürede rekabet gücüne ulaşan bir üniversiteyiz. Hayatta bir adım önde başlamak için Karabük Üniversitesi’ndesiniz. Sözlerimi bir rektör olarak değil bir baba olarak dinlemenizi isterim. Bizler sizi hep başarılı görmeyi isteriz. Sizlerde ailenize, üniversitenize, ülkenize ve insanlığa katkı sağlamalısınız. Burada hepimiz birbirimize kenetleneceğiz. Biz duygusu ile hareket edeceğiz. Üniversitemizde eksikliler olabilir. Belki Senfoni Orkestrasını dinleyemezsiniz ya da devlet tiyatrolarını her zaman izleyemeyebilirsiniz fakat tiyatroyu siz kurup, siz yazıp, siz yönetip, siz oynayabilirsiniz. Bizler geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz. Geleceğimizin emaneti sizlersiniz.

20140923AW199540_04‘BİZ’ duygusunun hâkim olduğu üniversitemizde öğrencilerimizin aidiyet duygusu oldukça fazladır. Ben öğrencilerime bu duyguyu aşıladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. İlgimiz ve desteğimiz sizlerden yanadır. Birlik olmadan başarıyı yakalayamayız. Hepinize başarılar diliyorum her şey gönlünüzce olsun. dedi.

Konuşmaların ardından 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında Hazırlık sınıfı Mühendislik Fakültesi öğrencisi Muhammed Gümüş’e Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, üstün başarılarından dolayı dizüstü bilgisayar hediye etti.

Programın ardından Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı birimleri sırasıyla öğrencileri bilgilendirerek merak edilen soruları cevaplandırdılar.
2014-2015 Eğitim Yılı Hazırlık Sınıfları Oryantasyon Programının ilk oturumu öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasıyla son bulurken, toplamda 12 oturumda tüm hazırlık öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecektir.

Editör: Haber Merkezi