Karabük Üniversitesi (KBÜ) Taşıt Teknolojileri Kulübü ve Raylı Sistemler Kulübü tarafından düzenlenen “Pilotluk Eğitimi” seminerinde pilot olmak isteyen öğrenciler önemli bilgiler edindi.


 

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'ndaki seminere konuşmacı olarak American LIFE Dil Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Yenal Berzeg, Free Bird Hava Yolları çalışanı Pilot Şükrü Güler ve American LIFE Karabük Müdürü Mithat Yıldız katıldı.

Pilotluk mesleğini yakından tanıtmak maksadıyla gerçekleştirilen seminerin ilk konuşmacısı American LIFE Dil Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Yenal Berzeg, AmericanLIFE Dil Okulları’nın yan kuruluşu olan Miami’de pilotluk eğitimi veren Uluslararası Uçuş Akademisi (International Flight Academy – IFA FLY) hakkında bilgiler verdi.

Free Bird Hava Yolları’nda pilot olan Şükrü Güler ise konuşmasında pilotluk mesleği, pilotluk için başvuru koşulları, havacılık ve süreçleri hakkında bilgiler aktardı. Pilotluk mesleğini öğrencilere yakından tanıtan Güler, bu mesleği tercih edecek öğrencilere pilotluk eğitimi süresince hangi eğitimleri, nasıl ve nerede alacaklarına dair önemli bilgiler verdi.

Uluslararası Uçuş Akademisi (IFA FLY) hakkında kısa bir bilgi veren Karabük American LIFE Müdürü Mithat Yıldız da öğrencilerin kendilerine güvenmeleri ve hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini söyledi.