20161014aw873219_01Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu Sosyal Etkinlikler Koordinatörlüğü tarafından "Paramı Yönetebiliyorum" konferansı düzenlendi.


 
Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Okt. Asım Aydın, konferans konusu olan paramı yönetebiliyorum ile ilgili olarak çok kazanmanın değil akıllı şekilde harcamanın önemli bir kriter olduğunu söyledi.

KBÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Arda Arslan, konferansın Habitat Kalkınma Derneği tarafından hayata geçirilen "Paramı Yönetebiliyorum Projesi" kapsamında yapıldığını söyledi.

Finansal okuryazarlığın, kişinin para kullanımı ve yönetimi hakkında değerlendirme yapması, etkili para yönetme yetkisi olduğunu ifade eden Arslan, "Para hedeflere ulaşmak için bir araç, hayatımızın anlamıdır. Para yönetimi hayatın yönetimidir.

Paramızı yönetirken gelirimizden fazla harcama yapmamak gerekir. Finansal okuryazarlığın altın kuralı budur. Gelirimizi ve harcamalarımızı kontrol edebilmek için yazılı bir bütçe oluşturmalıyız. Türkiye'de 2009 yılında başlanan ve finansal okuryazarlık alanında ilk kez kamu, özel sektör, sivil toplumu bir araya getiren "Paramı Yönetebiliyorum Projesi" eğitimleri 81 ilde sürüyor.

Online eğitimlerle birlikte 2015 sonuna kadar 158 bin genç eğitim aldı. Projeyle 15-30 yaş arası gençlere, kişisel mali kaynakları bütçeleme ve finans hizmetlerini doğru kullanmaya yönelik ücretsiz eğitimler sunuluyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi