Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü ve Karabük İl Müftülüğü işbirliği ile ‘O Nura Yolculuk’ adlı bilgi yarışması düzenlendi.


 

20150416AW386084_03


Yarışmada dereceye girenlere ödül olarak Umre ziyareti kazandı.

KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgi yarışmasına Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, Üniversite Dekanları, Akademik ve İdari Personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İl Müftüsü Halil Bektaş yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, “1989 yılından bu yana Peygamber Efendimiz (A.S)’ın miladi takvime göre doğum günü olarak kabul edilen 20 Nisan gününün de içerisinde bulunduğu 14-20 Nisan tarihleri arası Kutlu Doğum Haftası olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ülkemizin bütün illerinde, ilçelerinde, üniversitelerimizde, liselerimizde yapılan çok geniş yelpazedeki programlarla Rahmet Peygamberi Efendimiz’in yüce ahlaka öğrenilmeye, anlaşılmaya ve hayata aktarılmasına vesileler, imkânlar araştırılıyor. Bu sene ana konumuz Peygamberimiz Hz. Muhammed efendimiz ile birlikte yaşama ahlakidir. Daha huzurlu bir dünya için, sevgi saygı ve merhamet için” dedi.

Konuşmaların ardından başlayan yarışmada yarışmacılar kura çekilişi ile belirlerken yüzde 50 joker ve çift cevap verme hakkı olmak üzere iki joker hakkına sahipti.

20150416AW386084_02Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş’ın ilk kurayı çekmesi ile başlayan yarışmada, birinci Ahmet Kaygusuz, ikinci Ferhat Karali, üçüncü Hikmetullah Celil Umreye gitmeye hak kazandılar.

Kazananlara ödüllerini Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar takdim etti.

Editör: Haber Merkezi