20140410AW058378_017-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kariyer Günleri kapsamında Karabük Üniversitesinde ‘İş Gücünde Farkındalık ve Kitlesel Dönüşüm’ semineri düzenlendi.

Kariyer günleri kapsamında Karabük Üniversitesi, Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının işbirliği ile Kariyer ve Girişimcilik etkinliği düzenlendi.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Kariyer ve Girişimcilik etkinliğine Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Zonguldak Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Korkut Eren ve İŞKUR çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, “Türkiye İş Kurumu temelinde büyümesini istediği istihdam sloganıyla yola çıkarak istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması yönündeki projeleri desteklemekteyiz. Etkinlikler kapsamında iş gücünde farkındalık oluşturmak, sizlere kurumumuzu tanıtmak için bu organizasyonlarda bizde bulunmak isteriz. Etkinliğin düzenlenmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Valiliğimize özellikle ilklerin üniversitesi olan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Faruk Tezel ve Karabük Destek Ofisi Koordinatörümüze çok teşekkür ederim.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, İş Kur’un istihdama yönelik programlarından yararlanan ve istihdam artışına katkı sağlayan işverenlere plaketlerini takdim etti.

Dünyanın en akıllı insanı temsil ettiğini belirterek sözlerini başlayan Eğitimci Yazar Erdal Demirkıran ise, “İlklerin üniversitesi olan Karabük Üniversitesi’ne gelmemden daha doğal, daha güzel bir şey olabilir mi. Bugün buraya içinizdeki çocuğu tutmaya geldim. İnanıyorum ki 120 dakika sonra buradan çıktığınızda farklı bir bakış açısına sahip olacaksınız. Sizi dünyanın en akıllı insanı ile baş başa bırakıyorum.” diyerek seminerine başladı.

Anlatımları ile katılımcıları etkileyen Demirkıran, “ Bugün burada Vizyonu çok büyük ve geniş olan bir rektör gördüm. Çok güzel bir gün geçirdim. Gözlerinizdeki ışığa ışık oldum iyi ki varsınız.” diyerek sözlerini tamamlayarak seminerini sonlandırdı.

Seminerin sonunda Eğitimci Yazar Erdal Demirkıran hayranları ile bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

Editör: Haber Merkezi