20140121AW000939_02Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) Gıda Mühendisleri Sare Yılmaz Ocaklıoğlu ve Tuğba Dayıoğlu Şen tarafından yemekhane çalışanlarına yönelik hijyen eğitimi verilmeye başlandı.

KBÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda yemekhane çalışanları ile okul kantini çalışanlarına verilen ve bir hafta sürecek olan ‘Hijyen Eğitimi’nin ilk gününe Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç’de katıldı.

Karabük Üniversitesi’nin çok hızlı bir şekilde geliştiğini, 6 yıl gibi kısa bir sürede 32 bin öğrencisi ve bin 145 çalışanı olan bir üniversite haline geldiğini belirten Özcan Büyükgenç, “ Karabük Üniversitesi’nin bu kadar hızlı bir şekilde büyümesi çalışanları, öğrencileri ve Karabük halkı ile birlikte olmuştur. Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın her zaman çalışanlarına, öğrencisine destek vermesi ve biz duygusu ile hareket etmesiyle büyük bir aile olduk. Yemekhane ve kantin hizmetleri önemli bir yere sahiptir. Öğrencilerimizin yemekhane ve kantinlerden yüzleri gülerek çıkıyorsa çalışanlarımızın emeği büyüktür. Bizler her zaman daha iyi ve güzelini yapmak için çalışacağız. Bu amaçla, bugün başlayan ‘Hijyen Eğitimi’ bir hafta sürecek ve sonunda sertifika verilecektir ”dedi.

Eğitimde ilk olarak Gıda Mühendisi Sare Yılmaz Ocaklıoğlu,okul kantini ve yemekhanelerine yönelik yönetmelikler, portör muayenesi, işletmelerde hijyen, gıda hijyeni, sterilizasyon, sanitasyon, kontaminasyon konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Gıda Mühendisi Tuğba Dayıoğlu Şen ise, müşteri memnuniyeti, ürün sunumunda dikkat edilmesi gerekenler, ürünlerin korunması, ürünlerin tazeliği ve sağlığa etkileri konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Editör: Haber Merkezi