Karabük Üniversitesinde (KBÜ) 'Genç Nesil Kan Verir' kampanyası düzenlendi. Türk Kızılayı Karabük Kan Bağış Merkezi ile KBÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kızılay Öğrenci Kulübü işbirliğinde başlatılan kampanya kapsamında, kampüste ''Kan Verme Merkezi'' oluşturuldu.

 

20130313AW001151_01KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler kampüs alanında kurula kan alma merkezinde kan bağışında bulundu.

İnsanlık için en önemli ihtiyaçların başında kanın geldiğini vurgulayan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Kan, kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan bir tedavi aracıdır. Kana ne zaman ihtiyacımız olacağı belli olmaz. Belki yarım saat sonra bizim ya da bir yakınımızın kana 20130313AW001151_02ihtiyacı olacaktır. Biz millet olarak en zor günlerde dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemişizdir. Kan bağışı toplumsal dayanışma için önemli bir örnektir. Toplumsal sorumlulukları öğrencilere benimseterek yardımsever bir nesil oluşması için böylesi sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak yer alıyoruz. Bu sosyal sorumluluğun bir defaya mahsus değil, sürekli olması gerekliliğinin bilinciyle Karabük Üniversitesi olarak düzenli kan vermeye gayret ediyoruz. Edindiğim bilgilere göre üniversitemizde ki kampanyada her gün en az 150 öğrencimizin kan bağışı yaptığını öğrendim ve Karabük Üniversitesi Rektörü olarak sosyal sorumluluğu ilke edinmiş olan öğrencilerimizle bir kez daha gurur duydum. Ben kampanyaya destek veren öğrencilerimize ve personelimize teşekkür ediyor bütün Karabük Üniversitelileri kan bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.